Филтрирай по
Марка
Мощност
Сила на удара
Функции
Тип патронник
Цена
от 99 лв. до 1999 лв.

Каква е разликата между перфоратор и ударна бормашина

Често задаван въпрос от младите домашни майстори, които вероятно тепърва започват да събират своите куфарчета с инструменти. Накратко казано – ударната бормашина се използва за пробиване на отвори в: дървесина, пластмаса, мек метал, дори и в бетон, като размерът на отвора зависи от материала. Бормашината може да пробива отвор в бетон с малки размери – за някои марки в по-високия ценови клас достигат максимални 20 мм, докато перфораторът е пригоден за пробиване на отвори в бетон. Той може да достигне до 50 мм без проблем.

Как се работи с него

  1. Безопасност – първо се убедете, че консумативите, които използвате за Вашия перфоратор са подходящи за него, за да не повредите машината или да навредите на себе си. Опорната ръкохватка трябва да е добре поставена.
  2. Поставянето на свредло и застопоряването трябва да ги направите при изключен инструмент. Препоръчително е да пробвате инструмента на празен ход, за да сте сигурни, че работи добре.
  3. Преди да започнете да работите – настройте го на необходимата функция или на нужните обороти.
  4. Препоръчително е, ако искате да пробиете отвор с по-голям диаметър първо да използвате по-малко свредло и след това по-голямо – така удължавате живота на Вашия инструмент. Ако пробивате стоманени арматури – бъдете изключително внимателни и работете с ниски обороти. Възможно е блокиране на свредлото и превъртане на цялата машина. Когато пък го използвате с функцията му на къртач – снабдете се с очила, маска за прахови частици и тапи за уши.

За какво се използва

Перфораторът може да обработва тухла, гранит, камък, бетон, керамика и други твърди материали. Ето какви функции може да изпълнява този инструмент:

  • Пробиване, ударно пробиване и къртене;
  • Пробиване и ударно пробиване;
  • Завинтване, пробиване и къртене;
  • Пробиване, ударно пробиване и къртене със застопоряване;
  • Пробиване, ударно пробиване и къртене с и без фиксиране.

С него можете да свалите плочките в банята.

Как помага в избора ни Home-Max

Предлагаме перфоратори с функции както за личните Ви домашни проекти, така и за професионалисти. Изберете инструмент, който ще Ви служи вярно и ще изпълнява функциите, които са Ви необходими. Поръчайте лесно и бързо онлайн!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм