Филтрирай по
Марка
Мощност
Вид
Цена
от 55 лв. до 399 лв.
Страница 1 от 1

За да изпитаме цялата наслада от взимането на душ, то банята трябва да е добре затоплена през зимата, а за целта е необходим подходящият отоплителен уред. В настоящия материал ще Ви запознаем с тънкостите при избора на правилното отопление и предлаганите от нас печки за баня.

Как да отоплявате банята си

За загряването на въздуха в помещението е необходимо той да преминава през вече нагрят елемент, който да отдаде част от топлинната си енергия в околното пространство. В същото време, тази топлина трябва да е достатъчна, за да е възможно достигането на комфортна температура, позволяваща да се чувстваме комфортно, когато се съблечем. Това обикновено е 25-28 С. За максимална ефективност, помещението е нужно да е с добре изолиран под, стени и таван, така че топлината максимално дълго време да се задържа.

На пазара вече се предлагат доста разновидности на отделни отоплителни електроуреди, пригодени за безпроблемна работа в условия на висока влажност. Такива са например:

  • кварцовите - притежава два или повече спираловидно навити реотана, които поради високото си съпротивление, преминаващият ток ги загрява и се отделя топлинна енергия;
  • вентилаторните - подобно на кварцовия модел, тук допълнението, е че има предвиден вентилатор, принудително прокарващ въздуха през нагревателя. Именно това ги прави по-ефективни, защото достигат комфортната температура за кратко време;
  • инфрачервените - работят на принципа на инфрачервените лъчи, възприемани от човешкото тяло само като усещане за топлина, без въздушно нагряване. Тоест, в случая се нагряват само обектите около уреда.

Каква печка за баня да изберете

Що се отнася до принципа на нагряване, всеки от по-горе описаните е подходящ за целта, но е нужно да отговаря на още няколко важни условия. Например, за да може прибора да е ефективен, той трябва да притежава съответната мощност. Ето защо е важно преди да направите своя избор, да измерите квадратурата на санитарния си кът. Приблизително, всеки 100W отговаря на 1 кв/м обем. Хубаво е обаче да вземете малко по-голяма мощност, за да осигурите известен резерв в случай, че навън стане много студено.

Опасно ли е да работи докато се къпете

Ако уредът е поставен на място, където няма опасност да направи директен контакт с водата, може да го оставите включен. Изключително важно е, проводниците да са компетентно прокарани по съответния начин, така че да няма опасност да се намокрят, а връзките да са надеждни и да понасят натоварването по електромрежата.

Другото изискване е, електроуредът да притежава известна степен на влагозащита, обозначаваща се с IP и някаква цифра отпред. Колкото тя е по-голяма, толкова влагозащитата е с по-висока степен. Не бива обаче да се спирате на продукт с влагозащита по-ниска от IP21. В случая, корпусът е направен по начин, непозволяващ проникването на влага във вътрешността.

Можете да заповядате в онлайн магазина на Home-Max, където гамата от отоплителни печки е широка и ще Ви позволи да направите избор от различните описани по-горе видове. Всички те са нови и се предлагат с гаранция и на невероятно евтини цени. При нужда от помощ, не забравяйте да се обърнете към консултантите ни. Очакваме Ви!