Храсторези на ток

Филтрирай по
Марка
Дължина на ножа
Мощност
Цена
от 19 лв. до 249 лв.
Страница 1 от 2

Много хора, притежаващи къща с двор или вила, отглеждат дървета и храсти, за да придадат красота и естествен природен пейзаж, но за да е по-силен ефекта, те трябва редовно да се подстригват и оформят. За целта се използват електрически храсторези, улесняващи значително процеса и спестяващи много време в ръчна обработка. Нека видим защо да предпочетем именно тях и как да направим подходящия избор.

Защо да изберете електрически?

Основно те се разделят на два подвида, а именно на акумулаторни и такива, включващи се в ел. мрежата (на 220V).

Предимствата при първите, е че не е задължително на даденото място да има електроснабдяване и да притежавате дълги кабели, от които да се спъвате и да се заплитат. Вторите са за предпочитане, когато се налага продължителното им използване, като те изискват наблизо да има ел. контакт, но пък не Ви ограничават във времето за работа.

Този тип храсторези на ток са по-леки от своите събратя в лицето на бензиновите модели. Не изискват почти никаква поддръжка, за разлика от последно споменатите, налагащи периодична подмяна на масло, свещи, филтри и т.н. И на последно място, ел. вариантите са по-безшумни и екологични от споменатите си аналози.

Как да изберете подходящ?

Важно е да сте наясно с техническите характеристики и да прецените, кои от тях са необходими. Ето основните моменти при избора:

  • Дължина на острието - най-ефективното варира от 40 до 50 см. При обработка на широки растения, експертите препоръчват да заложите на дългите остриета;
  • Материал на ножа - той се състои от две части, като първата е направена от стомана, а втората от самозаточващ се метал;
  • Честота на хода на ножа - от показателя зависи качеството на свършената работа;
  • Тип на острието - двустранно или едностранно? Първото е за предпочитане да се използва от напредналите градинари, докато вторите от начинаещите;
  • Ръкохватка - нивото на комфорт при употреба е от значение, защото все пак не бива ръцете ни да се уморяват бързо. Препоръчително е наличие на гумени подложки за повишено сцепление и стабилност при управление на уреда;
  • Безопасност - и не на последно място стои безопасността при работа. При избора се поинтересувайте какви са системите за защита - от случайно включване и бутон за принудително спиране на ножовете.

Достатъчно ли са мощни?

От този показател зависи производителността на инструмента. Максималната стойност в случая достига до 0,6 kW, а най-приемливата и предпочитана е 0,5 kW. Трябва да се има предвид, че ако Ви е нужна машинка за подстригване на дебели храсти (над 4 мм), то насочете се към бензиновите варианти, защото те по-мощност значително превъзхождат електрическите.

Ако смятате, че този тип електроприбори ще са полезни за Вас при оформянето на дворното пространство, заповядайте в home-max, където Ви очаква огромна гама от разновидности на достъпни цени. И помнете, че ако се нуждаете от помощ, винаги можете да ни потърсите. Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм