Филтрирай по
Цена
от 19 лв. до 249 лв.
Страница 1 от 2

Храсторезите са малки електрически или моторни градински уреди, предназначени за оформяне на жив плет или подрязване на клони. С подобна машина много лесно ще подстрижете храстите в градината си по начин, по който да изглеждат невероятно. Но преди това е добре да се запознаем с безопасния начин за боравене с тях и как да изберем подходящия.

 

Какви са стъпките за работа?

За да притежавате възможно най-дълго време този инструмент е необходимо да спазвате някои прости правила за употреба и безопасност. Нека ги разгледаме и опишем накратко:
подготовка и стартиране - винаги поставяйте тримера в легнало положение преди стартиране върху равна и твърда повърхност. Ако той е бензинов и има горивна помпа, натиснете поне 4 пъти. Дръпнете запалващото въже силно нагоре и го пуснете плавно надолу. Повтаряйте процеса, докато не запали;
безопасност - при работа носете само затворени обувки и удобни, неограничаващи движението дрехи. Носете на лицето защитна маска и очила за да не Ви удари отломка. По време на рязане, избирайте удобни и устойчиви пози - дори и най-малката неустойчивост на тялото е предпоставка за нараняване;
съхранение - инструментът се съхранява на стайна температура и на далеч от уреди, излъчващи топлина или източници на вода. След употреба, внимателно се почиства от натрупалите се остатъци и се поставя защитния аксесоар върху режещите ножове.

 

Кога и за какво може да се използват?

Ако в градината си имате много храсти, дървета или жив плет и искате те да са красиво оформени, Ви е нужен тример за подстригване на подобна растителност или т.н. храсторез. Използват се предимно през летния сезон, когато растенията най-активно растат и цъфтят, а цветята се съживяват.

 

Как да изберем от различните видове?

Към момента съществуват два вида, а именно електрически и бензинови. От първите съществуват малки с една дръжка (дължина 23 см.) и са пригодени за рязане на по-тънки клони, чийто диаметър не надвишава 1 см. По-големите (84 см) са за по-масивни израстъци. Вторите вече са за професионална работа и те могат да режат както тънки, така и дебели разклонения. Първите средно са с мощност 0,5 kW, а вторите - до 1,6 kW.

Дължината на ножа определя колко площ ще обхванете с едно движение - колкото по-дълъг е, толкова повече ще отреже за единица време. Тя варира от 40 до 70 см. Важна особеност са и оборотите на въртене за минута. Този показател в случая варира от 1600 до 3500 об/мин.

Виждате колко много параметри трябва да се вземат предвид. Но как да подберете подходящата според нуждите Ви?! Ето няколко отправни точки, които да вземете под внимание:

1. Размер на обработваната площ - ако имате няколко дръвчета, не е нужно вземането на професионален прибор за обработката им;
2. Видове и размер на растенията - ако те са дебели и и се изисква мощен инструмент, погледнете към бензиновите храсторези;
3. Периодичност и продължителност на експлоатацията - моделите на ток не са предназначени за продължително натоварване;
4. Ако наблизо няма електрозахранване, вземете модел на течно гориво.

 

Какви са предложенията на Home-max.bg?

Сред асортимента ни ще откриете огромна разновидност на моторни и електрически храсторези. Те се отличават по дължината на режещия елемент и мощността. Ще откриете и модели на акумулатор, удобни за употреба на места, без електроснабдяване. Разгледайте предложенията ни и в случай на възникнали въпроси, непременно се свържете с нас.

 

Защо да изберете от Home-max.bg?

Защото в онлайн магазина на Home-max винаги Ви очаква огромно разнообразие на най-различна градинска техника, предназначена да Ви улесни в обработката на отделната растителност. Цените ни са едни от най-конкурентните на пазара, а също на ваше разположение са и консултанти професионалисти в областта, на които да задавате въпросите си напълно безплатно. Заповядайте при нас и при нужда ни потърсете. Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм