Бензинови храсторези

Филтрирай по
Цена
от 189 лв. до 189 лв.
Страница 1 от 1

Моторните храсторези са предназначени за индивидуално оформяне на голяма зелена растителност, като дървета и храсти. Сега ще разберем техните предимства и стъпките за безопасна употреба.

Защо да изберете моторен?

Те функционират чрез двигател с вътрешно горене и са предназначени за обработка на дебела (до около 4мм) растителност. Mогат да се използват на места, където липсва електроподаване и в същото време не Ви ограничават във времето за употреба, за разлика от електрическите аналози. Подходящи са за обработка на големи паркови терени и могат да предложат висока мощност, от което зависи и производителността им.

Подходящи са за професионална и дълготрайна работа и е препоръчително да се използват от мъже, поради повишеното им тегло и нужда от надеждно държане с две ръце.

Как се използва бензиновия храсторез?

След като се уверите, че резервоара е пълен с гориво (смесени в едно двутактово масло и бензин), уреда се поставя на земята с насочено острие напред. Хваща се с едната ръка за дръжката и се издърпва стартовата връв докато двигателя заработи. Внимателно се хваща с другата ръка за специалната предпазна дръжка отпред и бавно се насочва режещата част към обработваемата повърхност с леко подаване на газта.

Безопасно ли е?

Да, но само ако спазваме съответните препоръки:

  • Не започвайте работа с прибора ако в близост има запалителни течности;
  • Преди да започнете да режете растителността, уверете се, че сте заели стабилна позиция, издавайки крака си напред, все едно ще правите крачка;
  • Никога не доближавайте режещите елементи, докато са в работен режим;
  • За да не претоварите уреда, периодично го изключвайте, когато забележите, че е твърде нагорещен. Така, той ще Ви служи безпроблемно дълго време;
  • След приключване на работа, непременно почиствайте останалите парченца от дървесината.

Ако сте професионален градинар и се налага да обработвате големи площи с дървета и храсти, то тогава моторните храсторези са Вашият избор. Разгледайте специалната продуктова категория, където ще откриете решения на най-достъпни цени и с гаранция за качество.

При затруднения или неспособност да определите кой точно модел да вземете, свържете се с операторите ни, които са на линия през работни дни и ще Ви съдействат. Можете също да посетите някой от физическите ни търговски обекти, където да се докоснете до уреда и самостоятелно да прецените кой Ви пасва по тегло за комфортна употреба. Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм