Верижни триони

Филтрирай по
Цена
от 3 лв. до 479 лв.

Верижните триони се използват от много хора за най-различни цели и дейности, но какви са предлаганите видове, техните характеристики и къде намират приложение ще разберем сега.

 

Видове

Съществуват три основни вида:
1. Битови - предназначени са за непродължителна употреба в домашни условия. Жизненият им цикъл се простира в рамките на няколко стотин часа, като диаметърът на рязания материал не бива да надвишава 30-35 см.
2. Полупрофесионални - те са с мощност до 3kW и се характеризират с различна дължина на шината и веригата (погледнете по-долу).
3. Професионални - те са произведени от по-скъпи части и се предлагат на по-висока цена, но те издържат и на многочасова непрекъсната работа. Мощността им е не по-малко от 3 - 4,5 kW, а работният ресурс до около 350 моточаса.

Те също имат и други допълнителни разновидности от гледна точка на задвижването. Основно се делят на моторни и електрически. Първите работят с двигател с вътрешно горене, а вторите с електричество. Тук е препоръчително да се знае, че моторните модели са предназначени за рязане на по-плътен материал, който обаче не е подходящ за електрическите.

 

Характеристики

Когато правите избор е нужно да обърнете внимание на някои спецификации. Например, мощността е от изключително важно значение. От нея зависи колко плътен материал може да среже машината, колко бързо ще се случи това и дълбочината на среза.

Дължината на шината определя максималния диаметър и дълбочината на среза. Двете се увеличават пропорционално едно с друго. Тук обаче съществува малка, но важна особеност - дължината на шината е нужно да се съгласува спрямо силата. При битовите модели например удачни са 30-40 см, а при професионалните - максимум 75 см.

Качеството на веригата е следващият важен момент при избора. За критерии може да послужи разстоянието между два един до друг зъба. В битовите решения присъства 0,325 инча разстояние, а при мощните решения - ⅜ и 0,404 инча.

 

Приложение

Верижните триони най-често намират приложение в процесите на рязане на дървата за огрев. Те са изключително мобилни и удобни за пренасяне, поради своята портативност и ниско тегло. В същото време са достатъчно мощни за бързото рязане на дървото. Използват се още в строителните дейности за отрязването на по-тънки или по-дебели трупи, греди, летви и т.н. Важно е обаче по време на работния процес да съблюдавате да не “срещнете” метален предмет, защото машината ще престане да реже.

Ако сте на път да придобиете подобна полезна машина, заповядайте в магазина на Home Max, където Ви очаква широк асортимент от резачки и вериги онлайн на достъпни цени с гарантирано високо качество. Ако информацията по-горе не Ви е достатъчна за да се ориентирате в многообразието, пишете на наш сътрудник, който ще Ви окаже нужното съдействие. Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм