намери твоя HOMEMAX координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg национален телефон: 0800 150 80  
   
homemax  

Ръчни пръскачки

Сортирай по

брой на страница

 

Градинска пръскачка Classic1200, 12 л

119,
- /бр.
 

Пръскачка GLORIA PRIMA 5L

56,
99 /бр.
 

Пулверизатор Hobby 100, 1 Л

26,
99 /бр.
 

Пулверизатор Hobby 10, 1 Л

14,
99 /бр.
 

Пулверизатор Villiger 1Л

3,
99 /бр.
 

Пръскачка раменна Terra 12л

39,
99
34,
99 /бр.
 

Пръскачка раменна Terra 5л

24,
99 /бр.
 

Пулверизатор 2 Л

5,
29 /бр.
 

Пръскачка 16 л

22,
99 /бр.
 

ПУЛВЕРИЗАТОР SOLLEO 1,5L

5,
99 /бр.
 

Пръскачка гръбна Villager 16 л

49,
99 /бр.
 

Пръскачка раменна Villager 10 л

34,
99
29,
99 /бр.

Ръчните пръскачки са отлична възможност за третирането на малки по площ растителни и тревни насаждения, като те са по-евтини и не са толкова обемисти и тежки, както останалите им аналози. Сега ще разберем за какво се използва и как да изберете правилно.

Какво означава пулверизатор?

Това е дюзата, разпръскваща наличната в резервоара на уреда течност, впръсквайки я във вид на прах, за равномерно покриване на по-голям периметър. За да се постигне този ефект обаче, разтвора трябва да преминава през пулверизатора под налягане, за да се образуват миниатюрни струйки, разпръскващи се в широк диаметър, обхващащ няколко сантиметра площ. Това разстояние може да се регулира чрез завъртане наляво или дясно, поставяйки го в желаното положение.

Именно чрез пулверизатора, растението се покрива цялото със съответния разтвор, без той да оказва пряко влияние върху него. Ако описания елемент липсва, вероятно ще го убием поради прекомерно и обилно поливане. Виждате колко важен компонент е от цялата система.

За какво можете да използвате ръчна пръскачка?

Ако ги разделим на два подвида, то значи в случая имаме избор измежду мини и средни модели. Първите са с резервоар около 1-2 литра и те са подходящи за обработка на малки по площ градини, оранжерии, три или четири дръвчета и т.н. Неудобството при тях настъпва ако се налага да ги използваме при повече растения, защото често ще трябва да зареждаме с препарат.

И тук вече идват средните варианти, чийто резервоар е по-обемен и се носи на гърба, държейки ръкохватката с едната ръка и насочвайки струята в нужната посока с другата. В случая вече обработваемия терен с едно презареждане е доста по-голям. Също така, се предлагат и различни принадлежност, като удължители, позволяващи достигането на труднодостъпните места и ръкохватки.

Особеното и при двата вида, е че периодично трябва с едната ръка да се помпат ръчно, за де се създава нужното налягане, под което се образува прахообразната струя.

Как да направите правилния избор?

Ето няколко отправни точки, от които да тръгнете при подбора:

  • обем - според нуждите, на разположение са модели с вместимост от 1 до 12, а понякога и 20 литра;
  • допълнителни предпазни механизми - при по-обемните варианти е възможно да се поставят и отделни защити от попадане на течност върху кожата на ръката и дрехите;
  • радиус на разпръскване - в зависимост кой от разновидностите ще предпочетете, радиусът варира и достига от 2 метра до 8-12 метра;
  • цена - разбира се, по-малките ще са по-евтини, а по-големите и мултифункционални по-скъпи.

Друг нюанс при подбора е да може да се вижда по всяко време останалата течност, така че да преценяте кога е дошъл момента за ново зареждане. За целта е необходимо да има известна степен на прозрачност.

Ако вече сте наясно с критериите за правилен избор, заповядайте в home-max, където ще откриете и селектирате само моделите, отговарящи на изискванията Ви чрез специалните ни филтърни системи. Процесът се състои в два етапа, като в първия избирате екстрите, а с втория потвърждавате селекцията си. Така системата ще изведе само разновидностите, съдържащи желаните от Вас функции.

Ако обаче се затруднявате и не разбирате нещо, не се притеснявайте да се свържете с консултантите ни и те ще обяснят всичко, защото са експерти в областта. Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм