Дървоцепачки

Филтрирай по
Цена
от 79 лв. до 899 лв.
Страница 1 от 1

Все още отоплението на дърва се явява най-евтината алтернатива за мразовитите зимни месеци и много хора ги използват. За да станат обаче годни за горене, те трябва да се нарежат на къси парчета и да се нацепят. Това е доста трудоемък и свързан с физически усилия процес, за който вече има лек - специалните дървоцепачки, спестяващи много време и усилия. Нека разгледаме принципът им на функциониране и защо мощността е важна.

 

Как работят?

Какъвто и да е типът на съответната машина, принципът на действие е идентичен. В целия механизъм е предвиден специален изключително остър нож, който под огромен натиск (измерван в тонове) удря дървото и го разцепва на четири по-малки парчета. В същото време има различни разновидности на уреда:

1. Хидравлични - най-популярният модел, поради високата производителност на съоръжението. Тук маслената помпа изпомпва маслото през сложна система от тръби и кранове, създавайки огромна сила на натиск, оказан върху дървения детайл. Диапазонът може да варира от 4 до 20 тона. Те се делят на вертикални и хоризонтални.
2. Електрически - най-използваните варианти за домашна употреба. Те обикновено се захранват от 220V мрежа и са удобни за работа в двора или в затворено помещение. Икономични и компактни са, без да вдигат много шум.
3. Бензинови - те не са често предпочитани, защото за употребата им се налага извършването на допълнителни разходи, като зареждане на гориво, поддръжка на двигателя и т.н. Те обаче са единствения вариант за директно цепене в гората.
4. Конусни - в предната част на уреда има специален метален конус със спираловидна резба, въртящ се с хиляди обороти в минута. Така той чрез придвижване разцепва дървения детайл мигновено. Той е монофазен и компактен, лесен за пренасяне и работа дори и в закрито помещение.

 

Мощност

Измерва се във ватове (W). Колкото по-висок е показателя, толкова по-дебела дървесина ще може да разцепва. Това обаче не е водеща предпоставка за избора на подобно оборудване. Силата му е в тонове и за този показател следва да се ръководим по характеристиките на изделието. Знайте също, че колкото мощността е по-голяма, толкова и консумираната електроенергия за единица време ще нараства.

 

Защо да пазаруваме от Home Max?

Защото в продуктовата гама на онлайн магазина присъства избор на машини за цепене на дърва от различни марки и на достъпни цени. Всички те са доставени директно от фабриките на производителите, с което тяхното качество е гарантирано на високо ниво. Ако все пак имате колебания, потърсете някой от консултантите ни и те ще Ви помогнат да откриете правилното решение. Заповядайте, очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм