Прахосмукачки за листа

Филтрирай по
Цена
от 10 лв. до 329 лв.
Страница 1 от 1

С настъпването на есента, проблемът с попадалите изсъхнали листа се появява и изисква периодичното им събиране. Това от своя страна губи много време и ни ангажира допълнително. Проблемът частично вече може да бъде решен чрез придобиването на т.н. листосъбирачка. Представлява миниатюрна машина, събираща попадалите листа в специална торбичка. Нека видим къде можем да я използваме и как работи.

 

За какви места са подходящи

За приложение в градината или на ливадата, нивата и т.н. С тази моторна метла се работи много удобно и бързо, а също е и лесно преносима, така че не бива да Ви тревожи локацията на обработваемата площ. В случая обаче има различни видове прахосмукачки за листа:
• Електрическа - подходяща за домашни малки обработваеми терени. Единственото условие е в близост да имате ел. контакт за включване на уреда, ако е с кабел. Има и разновидности с акумулатор.
• Бензинова - предназначена за почистване на по-големи площи, като ниви, ливади и т.н. Тя не е зависима от наличието на електроенергия и се транспортира удобно и бързо до желаната локация. Обикновено тежи около 5 и повече килограма и теглото варира с напълване на резервоара с гориво;
• Колесна - колесните модели изключително много наподобяват градинските домашни косачки, които се бутат. Удобни са за употреба в паркови пространства и около блокови зони.

 

Начин на работа

Най-често бензиновите версии, поради повишеното си тегло, притежават допълнителни презрамки, позволяващи прехвърлянето на част от тежестта върху гръбнака, разтоварвайки ръцете. Така по-продължително употребявате уреда и насочвате всмукателната тръба.

По-леките (най-често електрическите и акумулаторни) варианти са лишени от подобни презрамки, а представляват само една дръжка, чрез която насочвате уреда в желаната посока. Те притежават специална торба, съхраняваща събраните остатъци.

Най-общо, принципът им на действие е идентичен с този на прахосмукачката. Двигателя създава вакуум, засмукващ отпадъците от пода и ги събира в специална торба. Въздуховодът е предназначен за прецизно насочване и почистване. Съществуват и модели с допълнителна мелачка на тях, която смила постъпващите отпадъци и така ги прави по-ситни и по-малко като обем от 5 до 15 пъти.

 

Предимства

На първо място, те пестят време, защото изключително бързо си вършат работата и не изискват наличие на още инструменти. Второ, позволяват обхващането на големи площи, без да се изтощавате физически. Имат ниско тегло и са лесно преносими и комфортни за употреба. Значително безшумни са, особено моделите на ток и са подходящи за използване дори и рано сутрин, без притеснение, че ще събудите съседите.

В случай, че и Вие искате да притежавате подобна листосъбирачка, заповядайте в онлайн магазина home-max.bg, където Ви очаква особено голямо разнообразие. Цените ни са доста изгодни, а гаранциите за качество максимално продължителни. Заповядайте дори още сега и в случай на необходимост, свържете се с нас. Очакваме Ви.