Клонотрошачка

Филтрирай по
Марка
Мощност
Цена
от 199 лв. до 1299 лв.
Страница 1 от 1

Често при подстригване на дърветата в двора се събират доста излишни клони, с които се чудим какво да правим. Те най-често ръчно се нарязват на по-ситни парчета и се изгарят. За тази процедура обаче вече има специални домашни машини, наречени клонотрошачки. Какво представляват, колко различни видове съществуват и как да направим точния избор ще обсъдим в настоящия ни материал.

 

Какво представляват?

Подобна машина може да бъде сравнена с месомелачката, но тук се мелят клони, кори, корени и други дървени отпадъци. Те притежават мощен електродвигател и специален корпус с предвиден отвор, през който се пъхат частите от дървото, а отдолу се намира здрав стоманен нож, въртящ се с хиляди обороти в минута. Извън него вече стои съдът, събиращ смляното.

Те са достатъчно миниатюрни и с предвидени колелца за гъвкава и лесна мобилност на уреда, а за начало на работата е нужно включването на кабела в електрическия контакт и натискане на стартовия бутон. Напълно обезопасени са, така че да нямате никакъв директен достъп до въртящия механизъм, а смяната на торбата с готовите парчета се сменя за секунди.

 

Видове

Основно дробилки за клони се делят на разновидности за рязане на трева и комбинирани. Ако често отпадъците са от тънки храсти, тревният модел е добър избор. Ако обаче си имате работа с тънки и дебели (до 7 см) се насочете към комбинирания вариант. Последният е снабден с по-голямо количество ножове, способни да се справят с по-тънките и дебели остатъци.

 

Как да изберем?

Сега ще обясним важните особености за правилния избор на шредер.
1. Тип на двигателя и неговата мощност - той може да е бензинов (дизелов) или електрически. Първите обикновено са по-леки, красиви и удобни за употреба. Те са по-безшумните и по-евтините от двата. Мощността обаче е ограничена и това е основният им недостатък. При мощност от 1,5 kW могат да се режат до 2 мм дървени изрезки. До 4 см при 4 kW и т.н.
2. Режещите части - подобно оборудване обикновено е снабдено с два или повече ножове. Представляват диск с радиално разположени остриета, изработени от инструментална стомана. При достатъчна острота, те ще се справят с 2,5 см диаметър на остатъците.
3. Размери и тегло - жените например предпочитат по-леките и компактни прибори, подходящи за пренасяне.
4. Наличие на защитна козирка - тя предпазва от хвърчащи отломки и прави работата с машината по-безопасна за околните.
5. Защита от претоварване - когато се съберат много дървени отпадъци в режещия механизъм има вероятност той да се задръсти и да блокира. В такъв случай съществува опасност двигателя да изгори, освен ако няма защита, която да го изключи преди това.

Ако и Вие сте в търсене на подобно оборудване, заповядайте в онлайн магазина home-max.bg, където ще намерите само нови и с гаранция шредери на достъпни цени. Приложете по-горе написаното и със сигурност ще изберете приборът, най-добре подхождащ на нуждите Ви. Ако се затруднявате, пишете ни и ще помагаме. Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм