Пръскачки моторни

Филтрирай по
Марка
Обем на двигателя
Цена
от 69 лв. до 349 лв.
Страница 1 от 1

Професионалните фермери или животновъди, отглеждащи големи мащаби от насаждения или стада от животни, използват акумулаторна пръскачка, носеща се на гърба или дърпаща се на колела. Вграденият двигател се захранва от акумулатор, елиминирайки нуждата от постоянно електрозахранване. Все пак нека да разгледаме критериите за избор и методите за употреба.

Каква моторна пръскачка да си купите?

Поради наличието на мощен акумулатор в самия прибор, той не е необходимо регулярно ръчно да се помпа, за да се образува налягане, изхвърлящо налятия разтвор. В случая, процеса се извършва от допълнителен електромотор, работещ в автоматичен режим. Точно за това, моторните пръскачки са приемлив вариант за обработка на големи градински площи. Все пак обаче трябва да направим съответстващия на изискванията и условията ни избор:

  • удължителя и дължината на маркуча - удълженият вариант осигурява подаването на препарата върху короната на високото дърво, дори и без употребата на стълба;
  • капацитет на батерията - колкото параметърът е по-голям, толкова по-дълго ще работи уреда с едно презареждане и съответно ще позволи обработката на повече площ за единица време. С увеличаването на капацитета обаче, батерията става физически по-тежка, така че ако обработваното място е с ограничени размери, не се втурвайте към твърде завишените параметри;
  • дължина на впръскване - устройствата с къса струята са подходящи за храсти и млади ниски дръвчета;
  • регулиране дължината на струята - подобна възможност ще позволи индивидуално да регулирате колко далеч да бъде впръскан препарата;
  • начин на транспортиране - носещите се на гърба модели са по-мобилни и са удобни ако се носят на дълги разстояния, но тези на колела пък имат по-голям по обем резервоар и по-рядко ще го зареждате.

Лесно ли се използва?

Употребата на уреда изобщо не е сложна и се състои в няколко стъпки:

  • Напълнете резервоара с нужния разтвор и затворете капачката, но при наливането внимавайте да не попадне от течността върху кожата - може да предизвика раздразнения. Препоръчително е да боравите с гумени ръкавици. Поставете на гърба и задръжте с едната ръка ръкохватката.
  • Включете устройството, чрез натискане на специалния стартов бутон, с което ще се включи помпата и достигайки нужното налягане в контейнера, тя самостоятелно ще се изключи.
  • Сега вече можете да започнете работа, насочвайки ръкохватката в желаната посока и натискайки бутона, който ще освободи течността през дюзата. В процеса на впръскване можете да регулирате далечината на струята.

За какво е подходяща?

Предимно намира приложение в земеделието и градинарството, използвайки се за предпазване на растенията от нашествие на насекоми и развитие на различни заболявания, като се обработва със специални пестициди.

Колкото и странно да звучи, често се намира приложение и в домакинството, в ролята на уред за нанасяне на почистваща течност върху стените, прозорците и други повърхности за отстраняване на замърсявания. Дори и животните се пръскат за дезинфекция.

Как помага в избора Home Max?

Ако и Вие сте на път да си купите подобен прибор, заповядайте на home-max, където имаме доста разширена гама от разновидности, достъпни на евтини цени. Възползвайки се от описаните по-горе отправни точки за подбор, сме сигурни, че ще се справите и самостоятелно с избора, но ако се затруднявате, задължително се свържете с експертите ни, готови да дадат професионалното си мнение напълно безплатно. Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм