Филтрирай по
Марка
Мощност
Обем на двигателя
Цена
от 129 лв. до 499 лв.
Страница 1 от 2

Бензиновите коси отлично се справят с подрязването на околостенните тревни растения и са много подходящи за финото оформяне на тревата по краищата и там, където косачката не може да достигне. Това обаче е валидно само за накрайниците с корда. Какви са всичките предимства и как се работи с тях ще разберем в следващите редове.

Предимства на бензинови коси

  1. На първо място, най-голямото им предимство е че са изключително портативни и леки за ръчна работа. Съществуват и варианти с презрамки, където част от тежестта на уреда се прехвърля върху тялото и така стават по-комфортни за употреба.
  2. Изключително икономични са поради малката мощност на двигателя и отделят малко вредни емисии и миризми.
  3. За тях се произвеждат много и различни видове приставки, разширяващи функционалността им. Например, подобни машини могат да се превърнат и в храсторези.
  4. Използват се за окосяването на средни по големиа нтерени.
  5. Не са зависими от електричеството и работят дори и на места, без електроснабдяване

Специфики на работа

Употребата на моторните косачки започва с издърпване на стартовото въже за да запали двигателя. Докато използвате уреда, дръжте го далеч от краката си, защото въпреки че е оборудван с предпазител, той може да бъде опасен. Експлоатацията става с държане на специалните ръкохватки. Косенето се осъществява долу ниско с бавно размахване на уреда хоризонтално на ляво и дясно (като махало).

След един цикъл на махане наляво и дясно с малки крачки вървите напред, повтаряйки движението. Това се прави до окосяването на целия терен.

За окосяването на по-големи площи, добро решение са мото кастрачки със стоманен нож. Те добре се справят и с по-дебела тревна растителност, така че са подходящи при изоставени дворове, където има бурен и плевели с дебели стебла.

Защо да изберете от home-max

Защото имаме изгодни предложения за вас. Всички стоки в магазина са нов внос и с гаранция на достъпни цени! Още повече, че периодично даваме възможност за изключително изгодно пазаруване, провеждайки срочни рекламни кампании с огромни намаления на определени продукти.

Избирайки да пазарувате от нас, вие си гарантирате учтиво и вежливо отношение от служителите ни, възможност да обсъдите покупките си с квалифициран консултант и да почувствате приятната атмосфера, като посетите най-близкият ни физически магазин. Без значение дали обичате да пазарувате онлайн или офлайн, ние сме насреща за да Ви предложим най-доброто за дома и градината.

Запознай се с нашите предложения и намерете най-качествените бензинови коси! Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм