Филтрирай по
Цена
от 15 лв. до 49 лв.
Страница 1 от 1

Нека бъдем честни, храната на скара изглежда толкова примамливо! Ние сме бомбардирани с рецепти за приготвяне на прекрасна храна на скара ... но има проблем. Не всички имаме външно пространство, някои от нас дори нямат балкон.
Ето откъде идва тиганът за грил.

Какво да си сготвим в грил тигана

Тъй като се опитвате да симулирате опита на скара, без да изгаряте храната си, ще трябва да я нарежете на сравнително тънки ивици. По този начин тя ще получи загар като от скара и по-различен вкус, въпреки това тя няма да изгори.

 

Някои храни, които можете да приготвите с грил тиган включват:
Тънки хамбургери, пилешки късове или пържола, бекон и яйца, зеленчукови тънки резени като тиквички, картофи, моркови, чушки или лук.

 

Загрейте тигана на средно високо. Оставете го да се загрява поне пет минути. По този начин ще се уверите, че цялата му повърхност е с равномерна температура - това ще гарантира добро, равномерно изпичане на храната Ви. В допълнение - това ще Ви помогне да получите добър загар от грила.

Какви са особеностите на оребрените тигани

Използването на грил тиган има своите плюсове:

  • Гребените на прибора означават, че мазнините и соковете от месото се оттичат. Резултатът е по-здравословно готвене и храната по същество не се готви в собствените си сосове – по този начин месото не добива вкус на варено, както е възможно при класическите тигани;
  • Повечето грил тигани разпределят топлината много равномерно;
  • Храната изглежда страхотно, линиите през храната приличат на обгаряния от скара на открито;
  • Грил тиганите са предимно квадратни и това Ви дава малко повече площ за печене.

Ето и няколко съвета за по-добри резултати:

  • Загрейте добре тигана – това е важно, за да печете равномерно навсякъде и да избегнете случаите, когато имате една силно нягрята точка, която изгаря храната Ви;
  • Бъдете търпеливи - има значение! За да проверите дали тиганът Ви е предварително загрят, капнете върху него няколко капки вода. Ако танцува на тигана и се изпарява бързо, то той е готов;
  • Дръжте го смазан - искате тиганът да е незалепващ, за да не разкъсва храна по решетките? - За да направите това, просто избършете малко мазнина върху предварително нагрятия тиган;
  • Създайте капак - Външните скари се доставят с капаци, което означава, че могат да приготвят храната по-бързо. Той също така повишава температурата в тях. Тиганите за грил не идват с капаци, така че трябва да сътворите нещо. Метална купа може да ви свърши чудесна работа;
  • Пазете го чист – от какъвто и материал да е Вашият грил тиган – почиствайте го старателно. Уверете се, че почиствате всякакви залепени, загорели храни. Това ще запази в добро състояние Вашия тиган с решетка.

Как помага в избора ни Home-Max

Предлагаме алуминиеви, тефлонови и керамични грил тигани, които да обслужват Вашите предпочитания. Не губете време, а зарадвайте цялото семейство - поръчайте онлайн или посетете удобен за Вас магазин Home-max!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм