Филтрирай по
Цена
от 62 лв. до 62 лв.
Страница 1 от 1

Готвенето в Уок е всичко драматично - силни пламъци, които се извиват около долната страна на тигана с формата на купол (разбира се, ако готвите на газов котлон), ароматни облаци дим покриват печката, докато зеленчуците и месото се извисяват във въздуха над тигана, използван от практикуващите готвачи да превъртат храната във въздуха. Едва минута или две минават, преди готовото ястие да се извади в чакаща купа.

 

С влечението съвременните хора към бързите ястия, не е чудно, че скоростта на готвене на уок е привлякла вниманието на повечето домашни, заети готвачи.
Ако сте луди по готвенето и просто обичате бързите рецепти, тогава може би сте вдигнали мерника към уок тиган, което в крайна сметка Ви дава възможност да създавате вкусна храна в удобствата на Вашата кухня.

 

Уок тиганите са невероятни съдове за готвене. Те се характеризират с широки, наклонени страни и заострена форма, така че дъното на тигана да има малка площ, което Ви позволява да премествате и хвърляте зеленчуци и месо по време на готвене. И въпреки че е традиционен азиатски готварски съд, уокът вече стана наистина популярен в целия свят, поради своята универсалност и може да се използва за различни техники на готвене.

Какви са предимствата на Уок тигана

  • Поддържа движението на храната - Наклонената, висока страна на уока означава, че можете да накарате храната да се движи далеч по-лесно, отколкото с класически тиган. Можете да държите уока за дръжката и да го накланяте, докато разбърквате. Това е чудесно за храна, която трябва да се готви бързо на силен огън;
  • По-малко разливане - Можете енергично да разбърквате и хвърляте съставките, без да преливате и разсипвате храна навсякъде. Това се дължи на по-дълбокия капацитет и по-широките страни;
  • Издържа на висока топлина – Всъщност точно там е силата на уока – чудесен за готвене на меса и зеленчуци, които се нуждаят от кратко разбъркване на силна топлина. Това е чудесно за пържени картофи или оризови ястия, които трябва да се готвят бързо, на силен огън, като същевременно продължават да се движат. Получавате невероятни зеленчуци за нула време.
  • Предлага различни скорости на готвене: формата на тигана осигурява най-висока температура в по-тясното дъно, като тя постепенно намалява към страните. Това означава, че можете да готвите храни при различни температури и времена. Как става това? - Първо добавяте месо и го сготвяте в най-горещата част на уока - дъното. След това можете да добавите зеленчуци като грах, който не се нуждае от силна термична обработка. За финал обърквате всичко заедно, за да се смесят вкусовете преди сервиране.

Какви рецепти можем да изпробваме в Уок

Пърженето не е всичко, което можете да приготвяте в този тиган - задушаване, варене на пара, варене в собствен сос и куп други неща. Само намерете подходящата за Вас рецепта и я осъществете с помощта на новата си придобивка.

Как помага в избора ни Home-Maх

Стремим се да предлагаме качество на достъпна цена за своите клиенти. При нас ще откриете всичко за Вашия дом.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм