Филтрирай по
Цена
от 8 лв. до 159 лв.

Фасадната боя е окончателното покритие върху традиционните мазилки и топлоизолационните системи на къщи и обществени сгради. И като такова трябва да е издръжливо на сурови климатични условия – силен дъжд и слънце.

Каква фасадна боя да изберете

На първо място си изяснете какъв искате да е крайният резултат – дали целите гладка повърхност или търсите релефен ефект. Трябва да знаете, че повечето външни декоративни мазилки могат да бъдат тонирани по каталог в различни цветове.
Важно нещо, на което да обърнете внимание е, че не всяка боя е подходяща за всяка повърхност. Преди да сте предприели грешна стъпка, информирайте се за какви основи е подходяща избраната от Вас, от описанието на продукта. Кварцовите релефни мазилки могат да бъдат използвани дори директно върху стиропорни или гипсови повърхности, докато акрилните екстериорни бои са предназначени за бетонни и циментови. Не на последно място фасагените се предлагат в разновидности, спрямо химичният им състав. Този състав може да влияе върху характеристиките на продукта.

На кои характеристики да обърнете внимание

Изборът на фасадна боя е нелека задача, но има някои основни неща, на които да обърнете внимание:

  • Приложение – подходящи основи за нансяне;
  • Покривност – обикновено ефектните мазилки са с по-ниска покривност, докато някои бои стигат до 12 – 14 м2/л;
  • Време за съхнене – това е важно, когато трябва да нанесете повече от един слой, като този показател е за конкретени градуси или диапазон – над 20; 20-26 градуса по Целзий;
  • Средство за нансяне – повечето могат да се нанасят с четка, валяк или пистолет, но при някои може да се използва само валяк;
  • Паропропускливост – ако имате изолация с висока паропропускливост, трябва и това, с което ще бъде покрита изолацията да е с висока;
  • Устойчивост на триене и миене.

Как да изчислите количеството, от което се нуждаете

За всяка продукт е отбелязано колко квадратни метра покрива с един литър и броят нанясания, които са необходими. Като за някои дори е упоменато, че първата ръка може да бъде разредена с вода и да се използва като грунд, който е задължително условие преди боядисване за качествено свършена работа.

Защо да закупите онлайн от HomeMax

Ние се стараем да предложим на своите клиенти широк асортимент от фасадни бои и ефектни мазилки, при това с отлично съотношение цена – качество. Поръчайте онлайн от home-max.bg или заповядайте на място и попитайте за възможностите в тониращите ни центрове във всеки наш магазин.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм