Филтрирай по
Цена
от 2 лв. до 29 лв.

Мозайките намират приложение както в качеството си на декоративен елемент, съчетаван с други видове плочки, така и като основна стенна и подова облицовка. Нека видим къде е целесъобразно да ги използваме, отделните разновидности и методите за правилен избор.

 

За какви помещения и повърхности са подходящи?

Често са предпочитани за употреба в помещенията с повишена влажност, като кухнята и банята. Разбира се, в качеството на изключително издръжлив на натиск и физически въздействия материал, мозайките намират приложение и във вид на подови или стенни покрития в коридора, терасата, хола и т.н.

Могат да се полагат директно върху бетоновите или гипсокартонови основи, както и на различните мазилки. Единственото условие обаче е основата да е възможно най-равна и добре почистена от всякакви замърсители (прах, мазни петна и разтворители).

 

Какви разновидности има и какви са техните характеристики?

Нека направим кратък обзор на видовете, според материала на тяхното производство, както и положителните им свойства, за по-правилна и адекватна преценка:
• керамични - най-популярният и универсален вариант, чийто експлоатационни особености са идентични с тези на керамичните плочки. Получавате достъп до изключително широко цветово и дизайнерско разнообразие. Устойчиви са на влага и големи температурни колебания. Трудно се износват и са много здрави;
• стъклени - по състав са идентични със стъклото, но са и по-здрави. Цветовите нюанси към момента са доста разнообразни - могат да бъдат прозрачни, матови, полупрозрачни или гланцови. По тази повърхност не се развива плесен, така че тя е доста хигиенична;
• естествен камък - обикновено за производството се използва мрамор, гранит, травертин и др. Съществува още и шлифована, полирана или изкуствено състарена равнина. Естествената външност на камъка е уникална;
• стъклено-каменни - съчетанието от двете създава изключителна външност на интериора. Устойчив на износване, температурни колебания, огън и влага. Позволява третиране с химични почистващи препарати и е добър за употреба над камината, за облицовка на колони и т.н.

 

Как да изберете подходяща?

1. Ако търсите мозайка за под, обърнете внимание на покритието. Препоръчително е то да е матово или с противохлъзгащи свойства. За стена можете да използвате всякакъв тип. Вариантите за под също се отличават с повишена дебелина и плътност, в сравнение с покритието за стена.
2. Ако Ви предстои да правите облицовка на овални участъци, този продукт е много подходящ за целта.
3. При употреба във външни обекти (извън комфорта на дома) например на откритата тераса, при подбора обърнете внимание на температурната издръжливост на материала. Той трябва да издържа на най-горещите и най-студените периоди от годината.

 

Какъв избор има в Home-max.bg?

В асортимента на онлайн магазина Home-max предлагаме всеки от гореописаните разновидности и то на достъпни цени и с високо качество. Имаме също фризове за допълнителна декорация и различни размери за отделните случаи. Те отново се отличават по своята повърхност - гланцова, матирана, стъклена, релефна и т.н. Цветовото разнообразие е доста голямо, така че да покрие голям спектър от потребителски нужди.

 

Защо да изберете от Home-max.bg?

Защото едни от най-добрите експерти в областта с дълъг практически опит ще се погрижат Вие да получите адекватно обслужване, да направите най-правилния подбор на точните за Вас продукти и да ги получите възможно най-бързо. При нас цените са едни от най-евтините на отрасловия пазар, разнообразието от различни продукти най-голямото, така че заповядайте при нас и при нужда ни потърсете!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм