намери твоя HOMEMAX координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg национален телефон: 0800 150 80  
   
homemax  

Осветление за баня

Доброто и качествено осветление в банята е необходимо, за да се чувстваме добре в нея и да можем да я използваме пълноценно. В темата ни ще стане дума за правилния подбор на осветителните тела в помещението, техните отличителни черти от обичайните си аналози и видовете, така че продължете да четете. Ще бъде интересно!

 

С какво се отличава осветлението за баня?

Осветителните лампи в помещенията с висока степен на влажност във въздуха, което е характерно за санитарния кът, са със специална IP влагозащита, не позволяваща проникване на вода във вътрешността му. По този начин се предотвратяват нежеланите процеси, като късо съединение или по-лошо - токови удари.

Защитата в най-лошия случай трябва да е поне IP20, което изобщо не прави прибора годен за потапяне или за работа под вода - той е само влагозащитен.

 

Какви видове има?

• стенни - моделите, предназначени за монтаж на стената. Те едновременно притежават декоративен и функционален характер. Освен, че допълват интериора със своя красив и индивидуален дизайн, те служат и за осветление;
• за таван - предназначени за поставяне на тавана. При тях като цяло липсва декоративната функция, но пък по-добре се справят с осветителната, защото разпръскват светлинния си поток на по-широк периметър;
• луни - наричат се така, защото са вградени в тавана и поглеждайки ги виждаме само една светеща окръжност, каквато е и луната. Те не заемат излишно пространство в помещението и са изключително дискретни. Позволяват индивидуалното насочване на светлинни поток;
• за огледала - последният вид е предназначен за осветяване на огледалото, подобрявайки видимостта, когато се погледнем в него. Те също се характеризират с красив дизайн и играят ролята на допълнение в интериорния проект.

 

Съвети за избор и монтаж

1. Подборът на дизайн си е строго индивидуален и трябва да е съобразен с останалата част от интериора. Но задължително трябва да е с IP влагозащита. В отдалечените места, където е по-сухо, минимумът е IP20. В близост до мократа част се препоръчва IP44, а ако има предпоставки за пръски - нужни са водоустойчиви модели с IP65 протекция.
2. Близките до душ кабината или ваната източници, задължително да са с напрежение 12V, за да се избегнат токови удари.
3. Заложете на LED крушките, тъй като те са на първо място по-икономични от останалите разновидности, светлинният им поток е най-малко сравним с този на обичайните аналози и са значително по-дълготрайни.

 

Какво се предлага на Home-max.bg?

При нас онлайн Ви очаква разнообразие от плафони, аплици, глобуси, луни на страхотни цени и с гарантирано високо качество и дълготрайност. Една от характерните ни черти, е че предоставяме широко разнообразие, улеснявайки клиентите си да направят избор измежду по-широк кръг от възможности и разновидности, така че възползвайте се и Вие.

 

Защо да предпочетете Home-max.bg?

Защото предлагаме едни от най-ниските цени на отрасловия пазар, а качеството е съпоставимо с това на конкурентите ни. Имаме професионален обслужващ персонал и екипи за съпорт, притежаващи нужните знания и умения, за да отговорят адекватно на всичките Ви въпроси, относно правилния избор и пазаруване. Заповядайте и Вие и станете част от огромната ни общност от доволни клиенти. Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм