Осветителни тела за баня

Филтрирай по
Цена
от 3 лв. до 149 лв.

Изборът на осветлението в банята е съществена част от нейното обзавеждане. Освен че трябва да направите добре информиран избор, заради специфичната среда в това помещение, добре подбраните осветителни тела ще придадат характер.

Какви лампи да сложим в банята?

Ключово при избора на вида осветление е къде ще бъде разположено то във Вашето санитарно помещение.
Какво имаме предвид? – Степента на влагозащита ще изберете според отдалечеността на осветителното тяло от източника на вода. Тази защита се обзначава с IP и две числа, които имат своето значение – първото е степента на защита от проникване (на прах, например) в осветитлното тяло, втората, която е по-важна в случая – това е степента на влагозащита. Тази степен се измерва от 0 до 8, с повишаване на числото се повишава и защитата.
Местата за поставяне на осветлението в банята могат да се разделят на четири, според отдалечеността от влагата, които сега ще разгледаме. Не забравяйте, че дори противоположния край да изберете – влага ще има от парата, така че защитата е задължителна. Ето и как да изберем:

  • най-близо до душа – в самата душ кабина или вана - за тази част препоръчания коефициент е IP 67 и ниско напрежение;
  • над източника на вода – като минимум тук се приема IP 45;
  • по-отдалечени части, до които все пак има риск от пръски – IP 44;
  • зоните, които остават сухи – можете да използвате по-ниска защита от предходната, но не и без защита.

Как да изглеждат модерно?

Всичко зависи от това каква е Вашата нагласа за това помещение и какъв стил е избран за обзавеждането му. Създайте си не просто желаната атмосфера, а приятно изживяване за всеки ден.
Ако за Вашата баня сте избрали плочки с романтични цветя в нежни или страстни цветове, или разполагате с вана, в която да се отпуснете в ароматна пяна - можете да изберете аплици, които да поставите на стените сякаш свещници, които да подсилят още романтичната, релаксираща обстановка.
Ако пък за Вашето санитарно помещение сте се спрели на интериор с преобладаващи студени и неутрални цветове, а мебелите са модерни дизайнерски решения с остри форми, то тогава можете да се спрете на плафон за осветеност на цялото помещение или луни за акцент върху формите и мебелите. Комбинирайте смело!

Как помага в избора ни Home-Max?

В онлайн магазин Home-Max ще видите най-различни видове от класически плафони, романтични или дизайнерски аплици и модерни осветителни тела с остри форми и различни цветове. Освен разнообразието ние можем да предложим и изгодни цени. Разгледайте и при нужда от съвет ни пишете или ни се обадете!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм