Филтрирай по
Влагозащита
Цвят
Цокъл
Цена
от 3 лв. до 149 лв.

Аплиците са тези осветителни тела, които поставяме на стените. Те внасят баланс в осветлението, защото разпределят светлината равномерно по стените, освен това с тях можем да акцентираме на определени детайли от дизайна. Както знаем, не всички бани имат достъп до естествена светлина, именно поради тази причина планирането на осветлението в това помещение е много важно и трябва да се подбере внимателно. Твърде силната светлина би придала недружелюбна атмосфера в банята, а с твърде слабата – няма да виждаме добре какво правим, докато се бръснем, мием зъбите си и извършваме различни козметични процедури пред огледалото.

Как да ги съчетаем с банята

Аплиците в банята са необходими над умивалника и огледалото, друга алтернатива е монтирането срещу тях – за по-добро разпръскване на светлината. Ако пък изберете да ги разположите отстрани на мебелите, най-често се поставят на около 150 – 175 см от пода. В случай, че искате да акцентирате върху нещо чрез светлина – добра идея е да разположите осветително тяло за стена над ваната, например или друг впечатляващ елемент.
Важно е да съобразите дизайна на аплиците с цялостната атмосфера в банята – облицовката, мебелите и допълнителните аксесоари. Ако сте с класическа баня, по-подходящи за нея биха били стенните лампи със сферични държачи. За модерните бани се препоръчват плоските аплици, които се монтират над ръба на огледалото.

Защо да изберем LED и влагозащитени

От статията ни в общата категория вече знаем, че в банята има няколко зони на осветление. Аплиците се поставят във втора и рядко в трета зона, където водните капки нямат директен достъп, но все пак осветителните тела в тази част трябва да притежават влагозащита, за да нямате технически проблеми. Най-голям избор в тази категория са аплиците с IP44, но не по-малко подходящи са тези с IP21 (защита срещу чужди тела със среден размер и устойчивост на вертикално капене) или IP20.

Какво се предлага в категорията

Тук ще откриете лампи с различни характеристики:

  • Влагозащита: IP44, IP21, IP20;
  • Цвят: бял, черен, алабастър, опал, прозрачен, хром, комбинация от бяло и оранжево;
  • Цокъл: GU7, GU9 или комбинация от две гнезда за такива крушки, E14 – в комбинация с две или три гнезда, E27 или LED.

Как помага в избора ни Home-Max

Ние предлагаме богато разнообразие, за да Ви помогнем да осветите цялата баня, по начина, по който си представяте. А защо да не се допитате и до нашите консултанти за допълнителни идеи и съвети?

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм