Настолни лампи за бюро

Филтрирай по
Цокъл
Цвят
Цена
от 12 лв. до 59 лв.

Когато става дума за осветление по време на работа изборът трябва да е добре съобразен освен дизайнерски и цветово, също и технически. Трябва да се избере лампа, която не натоварва очите допълнително, в същото време ни дава нужната светлина.
Със сигурност Ви се е случвало, докато сте в офиса светлината да е толкова силна, че след това да усещате дискомфорт в очите и главоболие. Това не е свързано единствено с Вашия монитор, а и със светлината, която използваме по време на работа. Противоположно на това е работата с малки детайли, например плетене, четене, рисуване в полумрак. И двете крайности са непрепоръчителни за зрението. А както всички знаем трябва да сме грижливи и внимателни към него, защото то веднъж увредено – не може да бъде възстановено.
Да не забравяме и учениците, на които често им се налага да пишат домашни вечер, след училище или родителите, които пък довършват работата си у дома.

Какви настолни лампи за бюро можем да открием?

В онлайн магазина home-max.bg има богато разнообразие от настолни лампи. Тук ще откриете както стандартни, така и дизайнерски решения в неутрални цветове или напротив – цветни решения, малки и големи, с чупещо рамо или пък – не, с щипка или стандартна настолна. Вземете най-доброто решение за Вашия работен кът!
В тази категория ще можете да селектирате настолните лампи според техния цокъл, а именно: E27; G9; GU10; LED; E14; G4. Ако сте наясно каква светлина искате или какъв вид крушка – можете да изберете според цокъла. Например Е27 са за стандартна крушка, при която имате избор на видове светлина – топла, дневна, студена, G9 е за крушка с по-мека светлина, а при LED можете да избирате между стандартна крушка или пуричка.
Друг филтър, според който можете да селектирате е цвета. Предлагат се от черни, бели, сиви – подходящи за всеки интериор, до червени, зелени, сини или розови – които могат да бъдат акцент в помещението. Разбира се настолните лампи в антрацит, хром или сребро също са много привлекателни, защото имат модерен вид.

Защо е препоръчително да работим на светлина?

Правилната светлина е един от ключовите елементи за по-дълго запазване на нашето зрение. Както споменахме по-рано – много силната или почти липсваща светлина не влияят добре на окото. Още повече имайки предвид, че ежедневно прекарваме много часове в работа – ако средно работният ни ден е с продължителност 7 часа, пресметнато за 5 дневна работна седмица, това за месец прави над 150 часа. Твърде много, за да затормозяваме и отслабваме зрението си - как мислите?
При избора на работна настолна лампа трябва да преценим дали имаме необходимост от чупещо рамо или за нас твърдото е по-добра опция. Първите са по-подходящи за ученици. Височината на лампата също не е маловажен фактор. Тя трябва да осветява пространството под очите ни – не да свети директно към тях. В този ред на мисли, при избор на крушка за нашата работна лампа тя не трябва да се подава извън пространството за отразяване на светлината (абажура), поради същата причината от предходната забележка – за да не вредим на зрението си. Дали да е с щипка или не – преценете според повърхността за поставяне – вторите са по-практични, защото не изискват време за поставяне и са приложими не само за бюро.

Как помага в избора ни Home-Max?

  • Предлага богат асортимент от работни лампи;
  • Лесен за използване онлайн магазин;
  • Консултанти, които биха помогнали при необходимост;
  • Фейсбук страница, на която също можете да задавате своите въпроси.
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм