Филтрирай по
Цокъл
Цвят на метала
Цвят на стъклото
Брой светлоизточници
Цена
от 5 лв. до 319 лв.

Независимо дали търсите осветително тяло, което да украси фоайето Ви, да зададете тона във Вашата трапезария или да добавите характер към друга стая в дома си, полилеите са класическият избор за създаване на голямо впечатление.

Какво представляват полилеите

Нямаш истински красива стая, докато не й сложиш красив, централен, висящ полилей. Когато е включен може да привлече цялото внимание към себе си. Той с огромен успех може да се впише във всички стилове. Но запомнете, висящите осветителни тела са декоративни, предназначени да придават стил и изящество, така че не очаквайте той да бъде основният източник на светлина в стаята.

Какви видове можем да открием в категорията

Модернистичен или ретро, кристален или от плат, с цветя или футуристични форми, с шарки или без – бъдете себе си, когато взимате решение за това.
Стереотипът, че кристалните висящи, осветителни тела принадлежат на миналото започва да се променя. Всъщност все повече дизайнери ги използват в модерните и дори минималистични интериори.
Следвайте Вашите разбирания за функция, настроение и хармония, които ще Ви гарантират успех при избора.

Ние в home-max.bg сме ги разделили по няколко характеристики:

  • Цокъл
  • Цвят – изберете антрацит, бронз, бял, графит, дърво, злато, лилав, мед, сив, хром и какви ли още не;
  • Цвят на стъклото – може да бъде бял, крем, жълт, червен или черен, а защо не и комбинация от различни цветове;
  • Брой светлоизточници – можете да изберете само с 1, 2, 3, 4, 5, 6 или 12 светлоизточника.

Какво трябва да знаем преди покупка

Размерът на осветителното тяло е важен! Всъщност е единственото нещо, за което трябва да помислите, след като сте се спрели на дизайна.
Ето няколко прости формули, преди да сте направили грешката да сложите огромен полилей в малка стая или изключително дълъг в стая с нисък таван.
За да изчислите диаметъра му, взимате ширината на стаята и умножавате х 0,17. Така полученият резултат е диаметърът в сантиметри на Вашата нова придобивка.
А когато става дума за дължината, формулата е височина на стаята (ако е до 270 см) х 0,17, т.е., ако имаме височина 240 см х 0,17 = 41 см – това е приблизителната дължина, която не трябва да надвишава цялото тяло. Правилото е под него да може да мине висок човек.
Ако пък планирате да го поставите над масата, то вземете широката страна на масата и разделете на 2 – това ще бъде пропорционалния диаметър на полилея.
Дължината тук ще определим като не допускаме полилеят да слиза по-близо от 145 см до пода.

Kак помага в избора ни home-max.bg

Тук ще можете да разгледате полилеи с различни дизайни и дължини, така че да се спрете на този, който най-добре се вписва във Вашите представи за хармоничен завършек на стаята. За максимално удобство, поръчайте онлайн от уюта на своя дом още днес.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм