намери твоя HOMEMAX координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg национален телефон: 0800 150 80  
   
homemax  

Панели за вграждане LED

Търсите модерни и ефективни осветителни тела за Вашия обновен дом или офис? На правилното място сте – LED панелите ще завършат чудесно минималистичната визия на помещението и ще осветят всичко наоколо.

Какво е LED панел

LED панелните светлини са вид осветително тяло, предназначено да замени конвенционалните флуоресцентни лампи на тавана. LED светлините на панела са конструирани по такъв начин, че дават възможност за по-добри условия на осветяване. Този вид осветление използва най-новото в LED технологията.
Тези панели са популярни не само заради своята по-добра естетическа страна, но и светят с много по-висока ефективност. Начинът, по който са проектирани панелите, гарантира, че разпределя светлината по-равномерно в помещението. Това от своя страна спестява повече енергия. Само за сравнение флуоресцентните лампи имат загуба на светлина около 40%, докато при LED панелите тази загуба е едва около 5%.
И не на последно място в полза на панелите ще добавим, че средният им живот е от 35 000 до 50 000 часа.

LED осветлението използва процес, наречен „термично управление“, който позволява на повърхността на светлинния панел да остане хладна дори след много часове употреба. Термичното управление означава, че общата температура на Вашето помещение вече не се влияе от Вашите осветителни тела.

През целия живот на LED панелите са необходими по-малко електроенергия и продукти за подмяна, което намалява разходите за опаковане, транспорт и поддръжка, което означава, че освен на себе си, помагате и на околната среда!

Как се монтира LED панел

Има няколко възможности за монтаж, тук от значение какъв панел ще изберете:

  • Панел с открит монтаж – в този случай Ви е необходима допълнителна рамка за монтажа – тя се поставя на тавана и в нея влиза LED панела;
  • По-често срещаният вариант е LED панел тип луна, който с помощта на обикновен пружинен механизъм се захваща за гипсокартона;

 

Монтажът на панелите е изключително лесен, дори и при подмяна на халогенните Ви лампи. Основно се свежда до няколко стъпки:

 

1. Изклювате захранването – трябва да сте убедени, че сте в безопасност при инсталиране на осветителните тела;

2. Изклювате фитинга от електрическата мрежа;

3. Свързвате драйвера на панела към електрическата мрежа;

4. Свързвате и конекторите на панела;

5. Намествате панела в предвиденото пространство.

 

При панелите с монтаж на повърхността след като сте спрели захранването е необходимо да монтирате рамката, върху която ще поставите панела – тя се прикрепя с винтове към тавана. Фиксирате я внимателно и захващате панела с помощта на пластини, на принципа на кукичките.

Ето как с няколко лесни стъпки ще придадете модерен Вид на Вашия дом или офис.

Какви характеристики да гледаме при покупка

След като вече сте избрали формата на Вашия панел, внимателно подберете размера, според това колко светлина искате да получите и на кои части от помещението. Някои от Вас биха предпочели множество по-малки кръгли панели за окачения си таван, други – ще изберат голям правоъгълен панел за средата на помещението.
Останалите характеристики са стандартни за едно осветително тяло – мощността, обозначена с ватове и цветната температура – с келвини.

Как помага в избора ни Home-Max

HomeMax може да Ви предложи богато разнообразие от панели, спрямо, монтажа, формата, мощността и цветната температура. Така сме сигурни, че ще изберете точно това, което търсите за Вашия дом или офис.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм