Филтрирай по
Цена
от 3 лв. до 49 лв.

Търсите модерни и ефективни осветителни тела за Вашия обновен дом или офис? На правилното място сте – LED-овете за вграждане ще завършат чудесно минималистичната визия на помещението и ще осветят всичко наоколо.

Какво е LED панел

Това осветително тяло е предназначено да замени конвенционалните флуоресцентни лампи на тавана. Светлините на тези тела са конструирани по такъв начин, че дават възможност за по-добри условия на осветяване. Този вид осветление използва най-новото в LED технологията.
Осветителните тела за вграждане са популярни не само заради своята по-добра естетическа страна, но и светят с много по-висока ефективност. Начинът, по който са проектирани, гарантира, че разпределя светлината по-равномерно в помещението. Това от своя страна спестява повече енергия. Само за сравнение флуоресцентните лампи имат загуба на светлина около 40%, докато при LED-овете за вграждане тази загуба е едва около 5%.
И не на последно място в полза на панелите за вграждане ще добавим, че средният им живот е от 35 000 до 50 000 часа.

LED осветлението използва процес, наречен „термично управление“, който позволява на повърхността на тялото да остане хладна дори след много часове употреба. Термичното управление означава, че общата температура на Вашето помещение вече не се влияе от Вашите осветителни тела.

През целия живот на LED панелите са необходими по-малко електроенергия и продукти за подмяна, което намалява разходите за опаковане, транспорт и поддръжка, което означава, че освен на себе си, помагате и на околната среда!

Как се монтира LED панел

Има няколко възможности за монтаж, тук от значение е какъв вид ще изберете:

  • Панел с открит монтаж – в този случай Ви е необходима допълнителна рамка за монтажа – тя се поставя на тавана и в нея влиза LED осветлението;
  • По-често срещаният вариант е тип луна, който с помощта на обикновен пружинен механизъм се захваща за гипсокартона;

Монтажът на този вид осветление е изключително лесен, дори и при подмяна на халогенните Ви лампи. Основно се свежда до няколко стъпки:

  1. Изключвате захранването – трябва да сте убедени, че сте в безопасност при инсталиране на осветителните тела;
  2. Изключвате фитинга от електрическата мрежа;
  3. Свързвате драйвера на тялото към електрическата мрежа;
  4. Свързвате и конекторите на панела;
  5. Намествате тялото за вграждане в предвиденото пространство.

При телата с монтаж на повърхността след като сте спрели захранването е необходимо да монтирате рамката, върху която ще го поставите – тя се прикрепя с винтове към тавана. Фиксирате я внимателно и захващате тялото с помощта на пластини, на принципа на кукичките.

Ето как с няколко лесни стъпки ще придадете модерен Вид на Вашия дом или офис.

Какви характеристики да гледаме при покупка

След като вече сте избрали формата на Вашето осветление за вграждане, внимателно подберете размера, според това колко светлина искате да получите и на кои части от помещението. Някои от Вас биха предпочели множество по-малки кръгли тип луни за окачения си таван, други – ще изберат голям правоъгълен панел за средата на помещението.
Останалите характеристики са стандартни за едно осветително тяло – мощността, обозначена с ватове и цветната температура – с келвини.

Как помага в избора ни Home-Max

HomeMax може да Ви предложи богато разнообразие от панели за вграждане, спрямо, монтажа, формата, мощността и цветната температура. Така сме сигурни, че ще изберете точно това, което търсите за Вашия дом или офис.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм