Филтрирай по
Цена
от 59 лв. до 179 лв.
Страница 1 от 2

Не отдавна лирите за баня се смятаха за символ на лукс, днес обаче те са достъпни за всички.

Какво представляват лирите за баня

Кажете сбогом на неприятните моменти, когато излизате след топъл душ, само за да бъдете посрещнати от прегръдката на студената кърпа. Поставянето на лира за баня гарантира, че хавлиите Ви ще са винаги сухи и приятно затоплени.
И банята не е единственото помещение, където може да използвате този елемент. Все по-голяма популярност добива поставянето му в кухня, гардеробна, мокро или общо помещение. Това е така, защото радиаторите се грижат не просто за изсушаване на хавлиите, а за цялостното регулиране на влажността в помещенията, което ни предпазва от мухъл, борбата с него и последващи ремонти.

Какви видове има

  • Според начина на работа: електрически – има два начина за работа – едната опция е нагряване на ребрата чрез сух елемент и чрез загряване на масло или друга течност във вътрешността. Хидротермалните – това е тази разновидност, която се свързва към централната затворена система за водно отопление. Съществуват и комбинирани – двойно удобство от положителните страни на другите два модела.
  • Изберете лира според системата за отопление във Вашия дом. Електрическият е практично решение, подходящо за повечето бани – свързва се лесно и някои модели имат таймери, с които да настроите времето за включване и изключване. От друга страна водната се инсталира, свързвайки се със съществуващата водна система, така използва топлината, която вече циркулира в дома Ви.
  • Според материала за изработка лирите биват алуминиеви и стоманените. Ето и различията при двата материала - алуминиевите изделия са значително по-леки, което ги прави подходящи за монтиране на по-тънки, вътрешни стени. Те загряват значително по-бързо, съответно по-бързо ще изсушат помещението и хавлиите. От друга страна стоманените запазват топлината за много по-дълго време.
  • Според дизайна – на пазара ще откриете екстравагантни, дизайнерски решения – подходящи за внедряване в модерната баня или класически – по-често предпочитания вариант, подходящ за всяко помещение.

Какви са ползите от тях Чрез изсушаването на хавлиите Ви, лирата за баня Ви предпазва от развитието на микроорганизми и бактерии в тях, а както всички знаем влагата е чудесна почва за размножаването им.
Макар и лирата да не е задължителен елемент във всеки дом, топлата хавлия със сигурност ще подобри изживяването в банята. И както споменахме по-рано – ще Ви предпази от мухъл.

Как помага в избора ни Home-Max

Когато взимате решение за покупката на лира за баня, доверете се на верига с опит и доказали се доставчици – точно каквато е Home-max. Предлаганите от нас стоки можете да поръчате също така лесно от нашия онлайн магазин.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм