Детски и пейзажни фототапети

Филтрирай по
Цена
от 34 лв. до 419 лв.

Фототапетът може да бъде акцентът във Вашата стая. Той ще зададе настроението и ще бъде отправна точка към цялостния дизайн на помещението. Много е важно обзавеждането да е в хармония с избраното изображение – трябва те да се сливат.

Как се лепят фототапети

Преди да стигнем до лепенето, трябва да Ви споделим нещо, за да улесним избора, който ще направите. Има огромно разнообразие от декори, за това първо помислете какъв тон искате да зададете на стаята и как ще впишете фототапета. Има няколко варианта за избор на място къде да бъде поставен и за това трябва да се помисли добре. Една от опциите е фототапетът да изглежда като естествено продължение на стаята, като гледка през прозорец и трябва да е на място, на което ще можете да се наслаждавате на това продължение. Друг вариант е фототапетът да служи като акцент, около който ще се обособи някаква част от помещението – това е по-скоро приложимо при големи стаи, където в едно имаме спалня и хол или искаме да обособим място за четене на книги, а защо не и за работа.
След като сте избрали Вашия фототапет, време е да преминем към лепенето. А то не е толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед.

  1. Първо трябва повърхността да е почистена от прах и замърсявания, както и да са отстранени всякакви неравности, ако има такива. Може дори стената да бъде грундирана, но трябва да е минало едно денонощие, преди да преминете към същинското лепене;
  2. Ако фототапетът е от няколко части (а той често е), отбележете на стената точно къде ще започват и ще свършват отделните части. Навържете ги и обмислете коя след коя ще поставяте на стената;
  3. След като сте разбъркали лепилото и започнете да нанасяте върху фототапета – запомнете – не трябва някое от парчетата да престоява с лепилото по-дълго в сравнение с другите;
  4. При поставянето на стената заглаждайте парчетата от центъра към краищата, препоръчително е това да става с валяк;
  5. За финал – оставете лепилото на фототапета да изсъхне бавно – това ще повлияе и върху качествата на лепилото и върху начинът, по който ще изглежда фототапетът след изсъхването.

Какви видове можем да открием в категорията

Фототапетът може да носи морски полъх, горски дъх, настроение на разходка в града, може да изобразява огромни цветя или абстрактен дизайн, а при нас можеш да намериш всичко това.
Открий разнообразие от фототапети:

  • Декор – имате възможност да изберете нещо приказно или пък точно обратното – гора, почти като истинска във Вашия хол, а защо не красива тераса, с гледка към голямо езеро – фантазирайте;
  • Размери – подберете внимателно размерите, те могат да бъдат 100х200 см, 196х136 см, 272х196 см, 392х204 см и други, съответно за всеки размер, частите на които разделен тапетът са различен брой;
  • Употреба – тук вече освен класическите варианти на огромни картини само за стена, ще откриете и нещо много по-интересно – фототапети, с които можете да декорирате Вашия под, баня, фасада и какво ли още не. Последните се предлагат в голямо разнообразие от декори, но трябва да поръчате предварително. Те са с размери 200х280 см. Ето някои техни характеристики: Подходящи са за полагане на подове,стени,мокри помещения,басейни,покриви,фасади и др. Водонепропускливи и водоустойчиви, не се поддават на въздействието на микроорганизми, при тях няма стареене, устойчиви на химикали прилагани за дезинфекция, UV защитени, антихлъзгащи, възможност за полагане върху различен тип основа, високоустойчиво на изхабяване повърхностно покритие.

Как да зарадваме децата си

Фототапетите не са средство само за създаване на визуална илюзия за дълбочина, те могат да бъдат чудесно допълнение към детската стая – малчуганите ще бъдат очаровани.
Ако Вашите деца са влюбени в приказните герои от „Замръзналото кралство“ или в някои от останалите принцеси. Ако са мечтатели и обичат да се пренасят в различни светове, като този на джунглата, подводния свят на Немо или в ерата на динозаврите, то подарете им един вълшебен детски свят – всяко дете го заслужава.

Как помага в избора ни home-max.bg

При нас ще откриете фототапетът от Вашите представи. Не се колебайте да декорирате Вашата стая още този сезон и да я превърнете в произведение на изкуството. Поръчайте онлайн или заповядайте на място в нашите магазини!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм