Огледала за баня

Филтрирай по
Цена
от 14 лв. до 429 лв.

Огледалото е съществена част от интериора на много стаи, но в банята не можем да минем без него. Има много опции различен размер, стил и форма, за това тук сме събрали някои насоки, когато трябва да изберете.

Какви огледала за баня ще намерим

Как да изберем и разположим правилно огледалото в банята
Когато избирате размера на огледалото си, трябва да имате предвид не само функцията, но и пропорцията, за да създадете балансиран вид. Най-често те са малко по-тесни от шкафа с умивалник, но има и изключения. Все по-честа става практиката ширината на огледалото и шкафа да са еднакви, за да се подредят абсолютно пропорционално. Масовият подход, който се използва за преценка на височината е да е няколко сантиметра над и под нивото на очите, но колкото повече височина имате толкова по-добре, защото ще осигурите по-отворен поглед към пространството.
Ако имате широк плот с няколко умивалника, можете да поставите няколко огледала или едно голямо, което да обхваща всички умивалници. Ако изберете няколко високи и тесни огледала, това оптически прави стаята да изглежда с по-висок таван, докато използването на едно широко огледало, освен че отразява повече от насрещните стени визуално разширява стаята.
Огледалата без рамки са популярен избор, защото са по-евтини, стилни и изчистени, вписват се чудесно в различни стилове в обзавеждането, докато тези с атрактивни рамки са предпочитани, когато и останалите елементи от интериора са с много детайли. Например огледалото с дървена рамка с флорални детайли изглежда завършено и красиво, но не би се вписало в една баня с изчистен минималистичен дизайн.
Кръглата форма на огледалата пък е подходяща, когато и останалите форми са заоблени. Чудесно се вписва, ако на стената имате интересен завършек.

Какво още можем да открием в раздела

  • Разнообразие от форми освен кръгли и правоъгълни ще видите и разновидности елипсовидни или със заоблена само една страна, трапецовидни, петоъгълни, асиметрични;
  • Размери тук просто не можем да изброим всички размери, които се предлагат, но сме се постарали да намерите големината, от която имате нужда, включително има няколко модела, които се предлагат в различни размери;
  • С рамка или безрамково;
  • С лавица или без.

Как помага в избора ни Home-Max

Ако Ви предстои обновяване на банята и все още не сте направили избор за Вашето огледало, при нас ще откриете богато разнообразие от форми и цветове.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм