намери твоя HOMEMAX координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg национален телефон: 0800 150 80  
   

Огледала с осветление

Вече във всяка баня има поне едно огледало, пред което извършваме ежедневните си хигиенни процедури. Защо обаче е важно то да е осветявано допълнително и носи ли опасност ще обсъдим в днешната ни статия.

Колко е важно огледалото в банята да е осветено?

По скоро е задължително, защото ако си направите един прост експеримент и загасите лампата ще забележите колко по-лоша е видимостта и напрежението в очите докато се взирате се увеличава. Също, допълнителното сияние на лампата изглежда по-ефектно и осветява банята, а дизайните вече са толкова разнообразни и стилни, че един такъв елемент може доста да промени интериорното възприятие.

Вградено или външно осветление?

Първото определено е за предпочитане, защото при покупката на самия аксесоар, свързването и разположението си пристигат в комплект и не е нужно Вие да се занимавате с инсталации. Също така, при вграденото решение светлината се разпределя равномерно по цялата област, докато ако го поставяте отделно, Вие трябва да дадете още пари за осветителни тела и да губите време в техния монтаж и настройка на светлинния лъч.

Разбира се, ако притежавате аналог без лампи на него, ще трябва да се заемете с тази задача допълнително. За щастие на пазара в момента има толкова голямо разнообразие от дизайни, че спокойно ще изберете най-подходящият за Вашия случай.

Носи ли опасност?

Както вече прекрасно знаем, влажността в подобно помещение е доста висока и всички електрически прибори, макар и миниатюрни, трябва да притежават определена степен на влагозащита. Това с пълна сила важи и за осветителните тела. При избора на огледало с осветление, задължително условие е да има определена IP-защита.

Само информативно ще споменем, че индекс IP44 означава устойчивост на пръски, а IP55 предпазва дори от водна струя. Тоест, колкото цифрата нараства, толкова и устойчивостта към директен контакт с течността, но пък и цената се увеличава. Ако сте уверени, че няма вариант да се получи директен контакт с водата, то IP 44 е напълно достатъчно.

Другият напълно безопасен вариант е употребата на осветителни тела, работещи на 24V. Подобно напрежение е абсолютно безопасно и безвредно за човешкото тяло, така че няма опасност да Ви хване ток или да предизвика сериозни здравословни проблеми.

Предимствата на Хоум Макс

Както знаем, при нас онлайн в home-max винаги разнообразието е огромно и вариантите за избор безгранични, а цените отлични. Качеството на изработката е без аналог в отрасъла, а опростената ни система за бързи поръчки Ви позволява да направите покупката си за секунди с няколко клика, дори и през миниатюрно мобилно устройство. Ако ни се доверите ще получите още:

  • бързо и експертно обслужване с възможност за отправяне на запитвания към специалист;
  • винаги адекватно ценообразуване и промоционални предложения;
  • голямо разнообразие от дизайни, които ще се впишат във всяко съвременно интериорно решение;
  • често обновяване на продуктовата гама с актуални предложения.

Посетете ни още сега и се свържете с нас! Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм