Огледала с осветление

Филтрирай по
Цена
от 49 лв. до 309 лв.

Вече във всяка баня има поне едно огледало, пред което извършваме ежедневните си хигиенни процедури. Защо обаче е важно то да е осветявано допълнително и носи ли опасност, ще обсъдим в днешната ни статия.

Колко е важно огледалото в банята да е осветено?

Бихме казали, че е задължително! Ако си направите един лесен експеримент и загасите лампата, ще забележите колко по-лоша е видимостта и как напрежението в очите, докато се взирате се увеличава. Също така, допълнителното сияние, което идва от огледалото изглежда по-ефектно, а дизайните вече са толкова разнообразни и стилни, че един такъв елемент може значително да подобри интериора в банята.

Вградено или външно осветление?

Първото определено е за предпочитане, защото при покупката на огледало с вградено осветление, ще спестите време и енергия от инсталиране на допълнителни аксесоари. Също така, при вграденото решение светлината се разпределя равномерно по площта на огледалото, докато ако изберете да го поставяте отделно, Вие трябва да се разделите с още средства за осветителни тела и светлината ще бъде неравномерна.

Носи ли опасност?

Както вече прекрасно знаем, влажността в подобно помещение е висока и всичкички аксесоари трябва да притежават степен на влагозащита. Това с пълна сила важи и за осветителните тела. При избора на огледало с осветление, задължително условие е да има определена IP-защита.

Само информативно ще споменем, че индекс IP44 означава устойчивост на пръски, а IP55 предпазва дори от водна струя. Тоест, колкото цифрата нараства, толкова и устойчивостта към директен контакт с течността, но пък и цената се увеличава. Ако сте уверени, че няма вариант да се получи директен контакт с водата, то IP 44 е напълно достатъчно.

Друг безопасен вариант е употребата на осветителни тела, работещи на 24V. Подобно напрежение е абсолютно безопасно и безвредно за човешкото тяло, така че няма опасност да Ви хване ток или да предизвика сериозни здравословни проблеми.

Предимствата на Хоум Макс

Както знаем, при нас онлайн в home-max винаги разнообразието е огромно, вариантите за избор безгранични, а цените отлични. Възползвайте се от опцията ни за бързи поръчки, с която ще направите покупката си за секунди с няколко клика, дори и през мобилно устройство. Ако ни се доверите ще получите още:

  • винаги адекватно ценообразуване и промоционални предложения;
  • голямо разнообразие от дизайни, които ще се впишат във всяко съвременно интериорно решение;
  • често обновяване на продуктовата гама с актуални предложения.

Посетете ни още сега и се свържете с нас! Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм