Филтрирай по
Цена
от 109 лв. до 1799 лв.
Страница 1 от 1

Добрата гроздомелачка и преса за вино са задължителни за всеки сериозен любител на винопроизводството. Особено тези, които правят вино от прясно грозде или пресни плодове. Правилната машина може да Ви помогне за бърза обработка на гроздето, като прекарате стотици килограми и премахвате стъблата бързо и ефективно.

Как работят гроздомелачките

За да се направи вкусно вино, гроздето трябва да премине през различни етапи на обработка. След като работниците го съберат, то трябва да бъде изчистено от увредените плодове, след което идва роненето. Преди години единственият начин да се извърши последното действие беше с ръчни средства. Днес обаче всеки любител винар, който приготвя сам тази „напитка на боговете“, може да се снабди с гроздомелачка и преса на една достъпна цена.

А да работиш с гроздомелачка е лесно:

  1. Напълнете я с грозде - след като сте сигурни, че Вашата машина е добре почистена, започнете да изсипвате гроздето, стъблата и всичко останало.
  2. Механизмът се завърта (може да е ръчно, може и с мотор, в зависимост от избрания модел) - стартирайте я и тя ще се върти достатъчно бързо, за да смаже гроздето, така че да е подходящо за направа на вино.
  3. Гроздето се отстранява от чепките - С натрошаването на гроздето стъблата ще изпаднат отделно, за да се гарантира, че не продължават през останалата част от процеса.

Това е общото правило. За най-достоверна информация за модела, който сте избрали, следете инструкциите за употреба на опаковката.
И тук нека уточним нещо – повечето любителски гроздомелачки работят на принципа първо да смачкват, след това отделят стеблата.
Производителността на различни машини е различна, за това преценете какво количество ще обработвате Вие. Едва ли би Ви била полезна моторна машина с капацитет 1500 кг/ час, ако Вашите планове са за значително по-малко количество и обратното.

Ръчен или електрически модел да изберем

Нека разгледаме основните моменти при избора:

  • Капацитет: Ако обработвате малко количество грозде, то изберете ръчна гроздомелачка. Някои модели обработват до 300 - 500 кг/ час. Ако обаче обработвате големи количества, то инвестирайте в механична – те достигат до над тон обработка на час;
  • Поддръжка: Електрическите машини са значително по-капризни и изискват доста повече поддръжка в сравнение с ръчния вариант;
  • Цена: И тук безспорен победител са ръчните гроздомелачки и преси. Но това е само докато не пресметнем колко килограма на час ще въртим ръчката. Тук отново всичко зависи от това какво количество ще обработвате. Може да се окаже, че да инвестирате повече пари, ще Ви помогне да спестите след време.

Какво е отличителното при пресите за грозде

Един от етапите при подготовката на гроздето е смачкването му. Това обикновено се случва след роненето. Тук най-важният параметър е обемът на коша на пресата. А самото тегло на това пособие е малко – около 15 килограма, лесно можете да го преместите на удобно за Вас място. Предлаганата от нас преса е изработена от дървен кош и метални обръчи – все материали, с които ще Ви служи дълго време.

Защо да се поръчате онлайн от HomeMax

С нас е лесно да изберете гроздомелачка и преса, които да пасват перфектно на Вашите нужди. Освен това можете да я поръчате онлайн от уюта на своя дом и да я получите на адреса, на който Ви е необходима – куриерската фирма, с която работим, доставя до всяка точка в страната. Не се чудете, а направете своята заявка още днес, за да сте подготвени на време!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм