Филтрирай по
Цена
от 0 лв. до 199 лв.

Къде намират приложение системите за капково напояване

Капковото напояване е една от най-ефективните система за доставяне на вода и хранителни вещества при отглеждане на култури. Тази система осигурява нужното за растението директно в кореновата му система, в необходимото количество и когато трябва, така че всяко да получи точно това, от което се нуждае, за да расте с пълна сила. Благодарение на капковото напояване, фермерите могат да дават по-високи добиви, като същевременно не харчат повече средства за вода, торове, енергия или дори продукти за защита на културите. Веднъж инвестирали в тази придобивка, тя ще Ви се изплаща многократно.
Тези системи могат да бъдат максимално опростени за домашна употреба в двора, когато се отглеждат плодове и зеленчуци на малки площи до декар или да бъдат автоматизирани с помощта на компютри за вода за насаждения, простиращи се на десетки декари.

Какво ви е необходимо, за да направите поливна система от такъв тип

Обмислянето за поставяне на система с капково напояване трябва да започне с водоизточника и поливната норма на засадената култура. Това ще определи останалите елементи от сглобяването – помпа, филтър за вода, магистрални и разпределителни проводи, връзки, сълзящи маркучи, редуктор на налягането, кран, в допълнение може да са Ви необходими сензор за дъжд или компютър за вода.
Подберете внимателно всичко необходимо, за да бъде максимално ефективна Вашата система.

От какъв източник е най-удобно да идва водата

Има различни опции за водоизточници и всичко зависи от това, дали поливате посеви в отдалечена нива или в собствения си двор. Вода можете да черпите от повърхностни или от подземни води. Вторите се смятат за по-качествени, но въпреки това и двете носят опасност от запушване на системата. Можете да се снабдявате от открит източник – воден басейн или закрит – сонда, кладенец. Най-добрият вариант е този, чиито капацитет може да обслужи нуждите на Вашите посеви. Оценете предварително качеството на източника, за да предвидите своевременно с какви характеристики ще трябва да е помпата, както и дали ще е необходима инсталация на филтър.

Какви са предимствата при използването на програматор

Капковото напояване не само осигурява по-голяма възвращаемост на инвестициите в сравнение с други методи за напояване, но също така дава на земеделските производители ефикасен и прост начин да управляват стопанствата си.

Предимствата са:

  • По-високи постоянни, качествени добиви;
  • Икономии на вода - без изпарение, без изтичане, без отпадъци;
  • 100% използване на земята - капково напояване подава равномерно във всеки участък, без значение от вида на почвата;
  • Пестене на енергия - капковото напояване работи при ниско налягане;
  • Ефективно използване на торове и защита на културите;
  • По-малка зависимост от времето, по-голяма стабилност и по-ниски рискове;

Добавяйки към всичко това компютър за напояване печелите още:

  • Автоматично и пълно контролиране на напояването;
  • Лесен начин за настройване с един бутон;
  • Настройка на различни и независими графици състоящи се от начално време, продължителност и ден от седмицата;
  • Има възможност за комбинация със сензор за влажност на почвата, който да спести допълнително разхищението на водата.

Какво ще откриете в онлайн магазина на HomeMax

При нас имате възможност да закупите всичко необходимо, за да инсталирате най-добрата система за напояване според Вашите изисквания. От помпи с различни характеристики, през всички дребни елементи като връзки, кранове, клапи, до компютър, с който да автоматизирате Вашата система. Освен всичко, при нас можете да поръчате онлайн с доставка до Ваш адрес, без да губите ценно време в забързаното си ежедневие. Възползвайте се от нашето разнообразие!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм