Оградни пана и врати от метал

Филтрирай по
Цена
от 5 лв. до 1449 лв.

Днес има толкова много видове огради на пазара, но ако питате кои са най-добрите пана за ограда, които да използвате, отговорът е доста прост - оградни пана от телени мрежи. Нека разберем защо е така, както и да разгледаме предлаганите от нас метални врати.

Какво представляват оградните пана

Платна от заварена мрежа са сред най-предпочитаните начини собствениците на имоти да заградят територията си. Това е така, защото изглеждат добре от една страна и са практичен избор от друга. Всъщност, това са по-голямата част от оградите, които виждате около себе си. Изключително икономичен вариант са, което също много допринася към това да бъдат сред най-предпочитаните заграждения, а кой не би бил щастлив от факта, че е похарчил по-малко от заделения бюджет.

Можете да използвате този продукт за много различни цели - от дома и паркинга до индустриални участъци:

  • Градина, къща, двор, балкон;
  • Ограничаване на работни площи;
  • Заобикалящ вилата;
  • Градински парцел в откритата площ.

Как се монтират

Оградните пана не се монтират самостоятелно. Първо трябва да бъдат поставени колове, които ще държат здраво Вашата ограда. И понеже могат да бъдат поставени както в земята, така и върху повърхност, вариантите за поставяне се различават само в поставянето на коловете.

Поставяне в земята:

  1. Измерете къде ще бъдат поставени стълбовете;
  2. Необходимо е изкопаването на дупки с дълбочина 50 – 70 см, в които ще бъдат поставени (и циментирани) стълбовете. След поставяне е добре с нивелир да проверите, дали са поставени под абсолютно прав ъгъл спрямо земята;
  3. Оградното пано се закрепва за кола с помощта на клипсове за оградни колове и болтове. Броят на захващащите елементи ще определите спрямо височината на Вашето платно. Например, до около метър можете да използвате само на 2 места, до 2 метра – на 3 места, до 2,5 м – на 4 места. След захващането на паното за стълба, е време да се постави вторият стълб.

Поставяне върху друга равнина:

  1. Върху здрава повърхност се захваща колът с подходящи елементи, спрямо материала.
  2. Стъпка 2 и 3 се повтарят.

Трябва да обърнем внимание, че ако повърхността, върху която монтирате има наклон, това не означава, че трябва и паното да има наклон, то трябва да продължава да бъде поставяно под ъгъл 90 градуса спрямо стълба - стъпаловидно, но най-високата му част ще бъде поставена на друго място по дължината й.
При поставяне на две пана под ъгъл 90 градуса, е необходимо да завъртите кола на 45 градуса.

От какъв материал трябва да са дворните врати

Металните дворни порти трябва да са защитени от корозия и едновременно с това да са издръжливи на натиск.
Предлаганите от нас са поцинковани или стоманени прахово боядисани. Първите могат да бъдат закупени като единични врати с височина 150 и 175 см и ляво или дясно отваряне. От вторите има по-голямо разнообразие – те са единични, широки 90 см или двойни с дължина от 4 м. Освен това от тях се предлагат метални плъзгащи се порти, чиито комплекти включват: крило, водещ стълб, посрещащ стълб, височината е 1,44 м, а дължината е 4 м. Профилът при стоманените е 16 х 16 мм. С тази порта, освен че ще придадете допълнителна стойност на имота си с начина, по който изглежда, ще бъдете добре защитени.

Защо да се доверите на HomeMax

От нас можете да закупите оградни пана и врати от метал на изгодни цени, както и необходимите елементи за монтирането им – захващащи гайки, оградни стълбове, анкерни лостове, лостове за заключване, свързващи елементи, стопери, клипсове и други. Поръчайте онлайн или посетете наш магазин още днес!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм