намери твоя HOMEMAX координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg национален телефон: 0800 150 80  
   
homemax  

Торф за разсад и биохумус

Сортирай по

брой на страница

Не са намерени продукти.

За да се поддържат хранителнителните качества на почвата, тя ежегодно трябва да се тори със специална тор, наречена торф. Какво представлява той и неговите свойства ще ги обсъдим в следващите редове.

 

Какво представлява?

Растителността и микроорганизмите, обитаващи влажните и обрасли водоеми, рано или късно загиват, превръщайки се в биомаса. С годините тя постепенно се сляга една в друга под въздействието на влагата, образувайки торф. Той се сформира в резултат на многогодишното гниене в безвъздушна среда на загиналата растителност и съдържащите се в земята микроорганизми.

Представлява естествено съставен тор, притежаващ черен (низинен) или кафяв (върхов) цвят. Първият се образува в планинските влажни райони и се характеризира с висока киселинност и понижено пепелно насищане. Той е с ниско ниво на хранителни свойства и повишена способност за задържане на водата. От друга страна, вторият се среща в низините и е с междинно пепелно и хранително съдържание.

Съществува и трети тип торопочвена смес, наречена биохумус. Получава се вследствие от изпражненията на червените калифорнийски червеи и тяхното хранене с органични отпадъци. Той е без миризма и е богат естествено на органични вещества. Притежава характерен кафяв цвят и пореста рохкава структура. Използва се за подхранване на микро и макроелементите на почвения състав и съдържа в себе си всички 16 необходими на растенията компонента.

 

Свойства

• Удачно е да се комбинира с други органични торове, с цел допълнителното подхранване на изтощените и захабени почви;
• Има способността да повишава киселинността на земята;
• Притежава антисептични способности, позволяващи отстраняването на почвената микрофлора;
• Два пъти намалява съдържанието на нитрати и ефекта на пестицидите;
• Низинния черен торф, поради повишеното си насищане на дървесина се характеризира с повишена плодородност в сравнение с върховия.

 

Защо да пазаруваме от Home Max?

Защото в онлайн магазина винаги ще откриете най-предпочитаните торни субстрати на най-ниски цени и високо качество. При нас разнообразието постоянно е най-голямото, а клиентското обслужване на професионално ниво.

Именно защото сме дългогодишен пазарен лидер в областта, във времето успяхме да създадем многостепенна функционална система, с което предоставяме на клиентите си максимално бързо и гъвкаво обслужване. То е придружено с бързи доставки, адекватно ценообразуване и предоставяне на най-високо качество. Заповядай и ти в общността на Хоум Макс!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм