Торф за разсад и биохумус

Филтрирай по
Разфасовка-литри
Цена
от 4 лв. до 19 лв.
Страница 1 от 1

За да се поддържат хранителнителните качества на почвата, тя ежегодно трябва да се тори със специална тор, наречена торф. Какво представлява той и неговите свойства ще ги обсъдим в следващите редове.

 

Какво представлява?

Растителността и микроорганизмите, обитаващи влажните и обрасли водоеми, рано или късно загиват, превръщайки се в биомаса. С годините тя постепенно се сляга една в друга под въздействието на влагата, образувайки торф. Той се сформира в резултат на многогодишното гниене в безвъздушна среда на загиналата растителност и съдържащите се в земята микроорганизми.

Представлява естествено съставен тор, притежаващ черен (низинен) или кафяв (върхов) цвят. Първият се образува в планинските влажни райони и се характеризира с висока киселинност и понижено пепелно насищане. Той е с ниско ниво на хранителни свойства и повишена способност за задържане на водата. От друга страна, вторият се среща в низините и е с междинно пепелно и хранително съдържание.

Съществува и трети тип торопочвена смес, наречена биохумус. Получава се вследствие от изпражненията на червените калифорнийски червеи и тяхното хранене с органични отпадъци. Той е без миризма и е богат естествено на органични вещества. Притежава характерен кафяв цвят и пореста рохкава структура. Използва се за подхранване на микро и макроелементите на почвения състав и съдържа в себе си всички 16 необходими на растенията компонента.

 

Свойства

• Удачно е да се комбинира с други органични торове, с цел допълнителното подхранване на изтощените и захабени почви;
• Има способността да повишава киселинността на земята;
• Притежава антисептични способности, позволяващи отстраняването на почвената микрофлора;
• Два пъти намалява съдържанието на нитрати и ефекта на пестицидите;
• Низинния черен торф, поради повишеното си насищане на дървесина се характеризира с повишена плодородност в сравнение с върховия.

 

Защо да пазаруваме от Home Max?

Защото в онлайн магазина винаги ще откриете най-предпочитаните торни субстрати на най-ниски цени и високо качество. При нас разнообразието постоянно е най-голямото, а клиентското обслужване на професионално ниво.

Именно защото сме дългогодишен пазарен лидер в областта, във времето успяхме да създадем многостепенна функционална система, с което предоставяме на клиентите си максимално бързо и гъвкаво обслужване. То е придружено с бързи доставки, адекватно ценообразуване и предоставяне на най-високо качество. Заповядай и ти в общността на Хоум Макс!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм