Сол за пътища

Филтрирай по
Цена
от 10 лв. до 10 лв.
Страница 1 от 1

Зимните месеци благодарение на ниските температури и неспирни снеговалежи ни създават редица грижи, но една от тях засяга всички ни поравно - заледяването на пътища и пътеки. Без значение дали сте собственик на сервиз, работник в магазин, служител в пекарна или просто живеете в къща, трябва да се погрижите за безопасното придвижване на Вашите клиенти, посетители или близки, които ще трябва да влязат в сградата. При влошени метеорологични условия, обикновено има ангажирани фирми, които се грижат за обработката на големите улици и тротоари против заледяване, но често за пътят до Вашата врата ще трябва да се справите сами. 

Кога се налага обезледяването?

Всички знаем как се случва заледяването по улиците. Навалява сняг, температурите леко се покачват през деня, той започва да се топи, а вечерта, когато градусите отново се понижат, той стяга и се превръща в ледена пързалка - кошмарът за всички коли и пешеходци. Проблемът се задълбочава още повече, когато този лед бива затрупан отново със сняг. Има няколко варианта да се заемете с обезледяването, най-предпочитаният е на по-ранен етап, още преди да е завалял снегът.

Подгответе се предварително, като заредите кофа или контейнер за сол или кошчета около пътеките, за които ще трябва да се погрижите. Когато зимният сезон започне и температурите се понижат сме във все по-голямо очакване на сняг и неизбежният след това лед. Най-добре е да следите редовно прогнозата за времето, за да можете да реагирате навреме и да посипете гранули или техническа сол още през нощта, преди силните валежи.

Разбира се, можете да обработвате пътеките водещи към Вашата сграда както превантивно, така и след бурята.

По време на същинския сезон е най-добре да посипвате смеси против заледяване сутрин, тъй като това ще подготви настилките преди да започне по-натовареното движение по улиците. Не забравяйте да проверявате дали повърхностите са започнали да замръзват през деня. Друго подходящо време от денонощието за разпръскване на обезледяващи средства е в късния следобед, преди да е започнал силният трафик нa хората, прибиращи се към домовете си. Причината е, че температурите има тенденция да пада с падането на нощта.

Какви методи да използваме за размразяване?

В никакъв случай, не разтапяйте снега с методи, като поливане с топла вода и подобни бързи решения - това само ще влоши ситуацията, именно затова има обезледяващи средства, които се продават като такива.

Гранулите и техническата сол са най-добрите решения за такива метеорологични условия. Всичко друго може да бъде опасно или неефективно.

В случай, че ледът по улиците вече е затрупан от сняг, най-добре е да премахнете горния слой сняг с лопата, преди да нанесете средствата за обезледяване. По този начин гранулите и солта ще започнат да действат директно върху леда, вместо да е необходимо твърде много време, за да преминат първо през снега.

Участъците с натоварен трафик е важно е да разпръснете щедро. 

Ако се чудите кое да изберете, нека видим разликите:

  • Гранули за обезледяване Анти-лед Rockmelt Power - това е материал предназначен за обработка на пешеходни зони, тротоари, пътища, стълбища и рампи. Много ефективен и едновременно с това безвреден за растения, обувки и настилки;
  • Течен анти-лед Rockmelt Extra - Това е бързодействащ материал против замръзване. Предотвратява образуването на лед върху обработените повърхности - бетон, керамика и метал. Ефективен е до -25 °C, а средният разход е 50 мл/кв.м;
  • Техническа сол - това е морска сол за разтопяване на сняг и лед. Най-широко разпространеното средство за размразяване на пътища и пешеходни зони. Изключително ефективен метод, ако се използва до -10 °C, едновременно с това е и най-бюджетното решение. Обичайно се предлага в чували по 25 кг.

Както гранулите, така и солта размразяват пътищата, като понижават точката на замръзване на водата, което води до топене на леда и снега. Могат да се използват или превантивно, за да се спре образуването на лед, или създавайки реакция, за да помогнат при премахването на вече натрупан сняг и заледен слой.

Важно е да се разпръскват анти-лед средтсва само там, където ще има пешеходен или автомобилен трафик. Това ще гарантира, че гранулите и солта се смилат под натиска и се смесват добре със снега, а след това с разтопената вода се оттичат в най-близкия канал. В допълнение това ще осигури сцепление, когато хората ходят по леда, което пък от своя страна ще помогне за предотвратяване на подхлъзване.&nbsp

Защо да се доверим на Home-Max?

Ние в Home-max предлагаме подбрани анти-лед продукти с високо качество и на достъпни цени. Поръчайте лесно и бързо онлайн средства за обезледяване на пешеходни алеи и пътища. Купете още днес!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм