Категории
Филтрирай по
Марка
Капацитет
Енергиен клас
Обороти
Цена
от 109 лв. до 659 лв.
Страница 1 от 1

Пералните машини вече са неразделна част от домакинските електроуреди и те до такава степен са автоматизирани и претрупани с функции, че е лесно да се объркаме при избора и да платим доста пари за екстри, които всъщност няма да използваме. Нека разгледаме отделните разновидности и факторите за правилен подбор.

 

Какви видове има?

Съществуват някои специфични фактори при избора, а те са следните:

  • начин на зареждане - при първия, дрехите се поставят отпред, а при втория отгоре;
  • функции - от функционална гледна точка, всеки модел е с базови функции, като изпиране при различни температурни режими, изплакване и центрофугиране. Нужно е обаче да прецените какво допълнително Ви трябва. Например, защита от протичане, специални режими от рода на програми за изпиране на спортни облекла, възглавници, обувки и премахване на петна или пък наличие на сушилня;
  • обем - определя се от броя на членовете в семейството - за 1 до 2-ма души, чудесен вариант е обемът от 4 кг. При 3-5 човека - 6 кг.
  • обороти - тук следва да знаете, че колкото по-високи са те, толкова машината ще е по-шумна, но пък по-бързо ще съхнат дрехите. От друга страна, съществуват тихо работещи модели, с инверторни двигатели с директно задвижване. Обикновено, оборотите варират в диапазона 1800 - 2000 об. в мин, а шума 43-75 dB;
  • енергиен клас - пункт в избора, който не е за подценяване особено на фона на постоянно поскъпващото електричество. Препоръчително е да се спрете на енергиен клас поне А или А+. Те са малко по-скъпи от останалите си аналози, но пък с времето инвестицията става рентабилна.

 

Как да изберем?

Ако пералнята ще се инсталира в помещение, чиято вместимост е ограничена и е нужно максимално оптимизиране на пространството, трябва да се спрем на възможно най-малкият размер на уреда. Стандартните са с височина 85-90 см, дълбочина 45-60 см и широчина 60 см. При тесните, дълбочината е 45 см, докато компактните се характеризират дори и с по-минимални стандарти. Все пак знайте, че не може да вземете модел с голяма вместимост и той да е малък по размер. В този случай машината с горно зареждане е идеална.

Типът на управление също е от значение. Той е механичен и електронен. При първия, всички параметри от програмите се задават чрез механично движещи се бутони и въртящи се превключватели. Особеното при вторите е че с активирането на даден режим, параметрите на настройките за пране автоматично се задават.

 

Какво се предлага в Home-max.bg?

В специалната категория сме Ви приготвили разнообразие от перални, различаващи се по обем на вместимост, размери и начин на зареждане. Имаме дори и мини варианти за ползване на места, където сте за няколко дена или седмици. Те са изключително мобилни и преносими.

Отличават се и по брандовете. Налице са предложенията на Gorenje, Eite, Daewoo, Indesit и много други успешни в областта марки.

 

Защо да купите от Home-max.bg?

Защото всички продукти в онлайн магазина home-max.bg са с гаранция за качество от производителя. Поради огромното разнообразие, получавате възможност да изберете максимално пасващ на нуждите Ви продукт, а в същото време да спестите и пари, защото нашите цени са без аналог на пазара.

В случай, че изпитвате затруднения, имате колебания или проблеми по време на поръчките и пазаруването, не забравяйте да се свържете с наш сътрудник и той ще Ви окаже нужното съдействие. Ние Ви очакваме!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм