Уреди за здраве и красота

Филтрирай по
Цена
от 0 лв. до 0 лв.
Не са намерени продукти.

Нашите крака ни носят всеки ден, но понякога сме склонни да ги пренебрегваме. Красивите, здравоизглеждащи стъпала изискват грижи, въпреки че през повечето време са скрити в обувките ни. Нека видим как да направим така, че грижите да ни отнемат по-малко време:

Причини за поява на мъртва кожа

Причини за сухата кожа на това място могат да бъдат много: дехидратация, възраст, псориазис, диабет, заболяване на щитовидната жлеза, дефицит на витамини, наднормено тегло.
С възрастта кожата губи способността си да се възобновява, което води до поява на пукнатини. Диабетът пък може да прекъсне способността на организма да произвежда масла, което прави кожата по-чувствителна.
Продължителното стоене в неудобни обувки може да се превърне в проблем, защото така натоварваме краката си допълнително.
Продължителното стоене под течаща вода пък, също отнема от естествените масла в кожата и я прави суха и груба.
Важно е да си набавяме нужните витамини, минерали. 

Каква е функцията на пилата за пети?

Пилата за пети ни помага да поддържаме стъпалата си меки и здрави. С нея отстраняваме твърдата кожа, образувала се от натовареното ни ежедневие, работата на крак, тежките тренировки или неудобните обувки. За поддържането на здравата кожа на краката ни обаче не е достатъчно само да ги пилим два пъти седмично. Препоръчва се носенето на памучни чорапки, когато е възможно. Важна е също и хидратацията на краката, като през лятото е добре да ги мажем два пъти по-често с крем, в сравнение с останалите сезони. Някои дори твърдят, че колкото често хидратираме лицето си, толкова често трябва да го правим и за кожата на краката си. 

Какви предимства има автоматичната?

Всеки, който е използвал пила за пети знае колко време отнема и колко движения трява да направи, за да свърши добре работата. С автоматичната електрическа пила ще се справяте с мъртвата кожа за няколко минутки, дори когато е много загрубяла.
Накратко получавате:

  • Внимателно;
  • Бързо;
  • Безопасно;
  • Лесно

третиране на сухата, загрубяла и напукана кожа на краката.
Уникалните ролки се въртят на 360 градуса, 40 пъти в секунда – представете си колко по-малко време отнема в сравнение с обикновената пила. 

Защо почистването на пети е важно за личната хигиена?

Натрупването на твърда кожа по стъпалата ни не само, че може да доведе до по-слаба чувствителност, но ако не се поддържа, кожата може да стане суха и подута. Да, правилно се досещате, че това може да доведе до болезнено напукване на петите,
което се лекува изключително бавно, а освен това може да доведе и до странични гъбични инфекции.

Защо да изберете HomeMax?

С богатият си асортимент HomeMax може да предложи нужната стока за всеки клиент. Марките, които предлагаме са световноизвестни, а персоналът ни е информиран и отзивчив. Свържете се с нас и ще проверите сами!