Филтрирай по
Марка
Мощност
Отопляем обем м3
Вид
Цена
от 289 лв. до 999 лв.
Страница 1 от 1

Електрическите камини са много харесвани, защото напълно имитират естествените аналози на твърдо гориво и позволяват смяната на външната им облицовка по Ваше желание. Какви са останалите им предимства, как да поставите новата си облицовка и стъпките за правилен избор ще ги разгледаме в следващите редове.

Какви преимущества има?

Настоящите отоплителни електроуреди притежават някои значителни предимства, поради които всъщност се използват с толкова голямо желание:

  • Може да се инсталира във всяко помещение, без значение от големината на комина и дали изобщо има такъв. Приборът е изключително лесен за пренасяне от една стая в друга и изглежда изключително реалистично, създавайки уют и комфорт в дома.
  • Ниска консумация на електроенергия. В режим на имитация на естествен пламък, консумацията е в диапазона около 100 W, а в режим на отопление - около 1-2 kW. Допълнително за пестенето на електроенергия допринася специалния им термостат, автоматично следящ температурата в помещението и съответно включващ или изключващ уреда.
  • Към момента, в продуктовите гами на производителите присъстват множество различни видове и потребителя има възможност да избере най-подходящия за него. За правилния подбор ще поговорим по-долу в статията.

В съвременните решения, пресъздаването на горящия пламък е толкова реалистично, че човек трябва много внимателно и концентрирано да се вгледа, за да забележи изкуствения огън. Това в съвкупност с лекотата на монтажа и употребата, правят устройството невероятно желано от доста хора днес.

Каква електрическа камина да изберете за своя дом?

Когато е невъзможно да изградите истински аналог с естествен пламък, то най-близкия до него вариант е електрическият, но за да бъде той ефективен, трябва да се съобразите с някои особености при избора. Определете кои параметри наистина са важни за Вас - липсата на шум, реалистичното изображение, възможността за използване на прибора в качеството му на отоплителен уред или способността му за пречистване и овлажняване на въздуха.

Така например, електромеханичните аналози и тези с вентилатор ще бъдат много по-шумни от алтернативите с пара или инфрачервени лъчи. Но в същото време, вентилаторните нагреватели загряват въздуха в помещението по-успешно от инфрачервените модели. Паровите пък ще овлажняват въздуха, а вентилаторните ще го изсушават. Анализирайте условията, при които ще използвате прибора и това ще Ви помогне да определите най-подходящия модел.

Как се поставя облицовка?

Когато правите подбора е важно да съобразите размерите на отвора с този на огнището на уреда. На следващо място, декоративната част се прикрепва надеждно към стената и се поставя и камината на нужното място. Добро решение е, външната част да е съобразена с естетиката на стаята и взаимно да се вписват, за да се допълват и създават единна уютна и романтична обстановка.

 

Без значение дали се нуждаете от самата електрокамина или от нейния декоративен допълнителен елемент, при нас онлайн в Home-Max предлагаме достатъчно богата гама, за да получите възможност за максимално сравнение и избор на отлични цени. Ако искате обаче да направите със сигурност правилната покупка, непременно потърсете консултантите ни. Те са професионалисти в областта и могат да дадат детайлни съвети, така че доверете им се. Очакваме Ви!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм