Филтрирай по
Марка
Термостат
Цена
от 24 лв. до 649 лв.
Страница 1 от 1

Уредите за отопление на пазара стават все повече и повече и всеки от тях има своите особености, плюсове и минуси. Тук обаче ще се спрем по-подробно на инфрачервеното отопление и ще разясним какво всъщност представлява то и какви са неговите предимства. Ще Ви представим предлаганите при нас разновидности и защо да ни предпочетете пред останалите.

Какво е инфрачервено отопление

Думичката “инфрачервено” е малко плашеща за повечето хора, но тук бързаме да Ви уверим, че няма нищо страшно и сега, когато разберете начина на функциониране, ще се обедите сами в думите ни. Нагревателният елемент всъщност представлява реотан, с много високо съпротивление. Когато токът протича през него, поради високото ниво на триене при преминаването му, се отделя голямо количество топлинна енергия, която всъщност загрява до червено реотана.

Тези уреди имат способността да загряват предметите, намиращи се в близост до тях, но не и самия въздух, защото той е лош топлопроводник. Те затоплят пода, стените, мебелите и всичко около тях, превръщайки ги в топлоизточници, които отново излъчват топлина и загряват помещението. Казано така, изглежда малко нереално, но е истина.

Защо да го изберете за дома си

Подобен тип отоплителни системи, притежават някои неоспорими предимства, пред конвекционните например:

  • имат широк обхват на приложение - използват се за всевъзможни помещения - складове, стопански сгради, гаражи и т.н;
  • бързо затопляне - топлината започва да се чувства от момента на включването на прибора. Това се дължи на факта, че въздухът не отнема част от инфрачервения спектър, а лъчението е концентрирано директно върху обекта или човешкото тяло;
  • те са абсолютно безшумни - по време на своята работа, не издават никакъв шум или вибрации;
  • абсолютна здравна безопасност - този тип топлина най-много се доближава до естествената, идваща от слънцето. Те не отделят никакви вредни и токсични вещества по време на своята работа;
  • икономичност - съвременните модели притежават вграден терморегулатор, следящ за поддържане на зададената му температура и в зависимост от колебанията, той включва или изключва продукта.

Какви уреди ще откриете в Home-max

Основните типове подобни отоплители са два вида, а именно подови и стенни. Предимствата на първите, е че те са лесно преносими от едно помещение в друго, а някои модели дори притежават колелца за по-лесното им придвижване. Те не изискват отделен монтажен процес, за разлика от стенните, където е нужно предварително да се пробият отвори и да се поставят щифтове за тяхното окачване. В този случай, те обикновено си остават стационарни на мястото, на което са поставени първоначално.

За да се снабдите и Вие с подобни отоплителни електроуреди, заповядайте в онлайн магазина на Home-Max, където ще получите стоки на отлични цени и доста голям обхват за избор от различни дизайни, размери и мощности. В случай обаче, че изпитвате колебания или неувереност в предпочитанието си, задължително потърсете консултантите ни. През работни дни, те са на Ваше разположение за да се съветвате с тях. Очакваме Ви!