Филтрирай по
Марка
Вид
Термостат
Мощност
Цена
от 11 лв. до 649 лв.

С настъпването на зимата идва въпросът „Какъв уред да избера?“. Търсим икономичност, практичност, бързина на загряване и сравняваме какви ли не показатели и стойности. Тук ще разгледаме едни уреди, които затоплят бързо, подходящи са за сравнително малки помещения, голяма част от тях са и водоустойчиви. Освен това с тях можете да сте спокойни дори да оставите децата да си играят край тях, нека разберем защо:

Какво е конвектор

Принципът на работа на конвекторните печки се крие в основните естествени закони на физиката за движение на въздуха, а именно този, че топлият въздух отива нагоре, а студеният слиза долу. Сега ще поясним. Конвекторите притежават нагревателно тяло, свобдно движещият се въздух преминава през него и след затопляне излиза от горната страна на уреда. По този начин затоплянето се случва по един много естествен начин, топлината, която отдава е мека и приятна и няма завихряне на въздуха, което да доведе до изсушаване (освен ако не изберете уред с вентилатор).

Плюсове и минуси на конвекторните печки

Ще започнем с плюсовете:
Ако сравним коефициента на полезно действие при отоплението с конвектор и с климатик ще видим, че при климатика КПД-то намалява с понижаване на температурите, защото при много ниски такива външното му тяло започва да работи само, за да се размразява. При конвекторите няма такова външно влияние, те работят с максималното си КПД. Освен това цената на конвектор с много екстри е доста по-ниска от нискобюджетен климатик.
Тези уреди са безшумни.
Друг плюс е, че не запрашават и не изсушват въздуха. Някои от уредите имат нагреватели, изработени от материал, който не позвлява задържането на прах.
В началото споменахме, че е безопасно дори да оставите децата си да играят край него. Това е така, защото нагревателното тяло е скрито, в същото време то не нагрява външната повърхност, съответно от една страна те няма да се опарят, от друга Вие можете да го преметите където пожелаете.
Може да бъде едно икономично решение, ако използвате термостат, така че да поддържате равномерна температура. По-ефективен е, ако работи без прекъсване.
Голяма част от тях са с възможност за монтаж във влажни помещения.
Можете да изберете измежду монтаж на стената, тавана или свободностоящ уред.

Като минуси можем да отбележим, че след изключването им стаята сравнително бързо се охлажда, както и това, че не е подходящ за много големи помещения. И като последен минус можем да отбележим, че ако няма защита от прах, то трябва периодично да се отваря и почиства. 

Какви разновидности конвекторни печки предлагаме

  • Лъчист;
  • Вентилаторен; 
  • Керамичен;
  • Панелен. 

Коя е най-подходяща за вас

Първо се съобразете с квадратурата на помещението, за което ще се използва. След това си отговорете на въпросът къде искате да го разположите или монтирате. По-добре е да изберете такъв с термостат – от гледна точка на икономиност, макар че не са най-евтините решения, те за една година ще избият по-високата си цена. И запомнете най-евтините варианти, не винаги ни излизат най-евтино. 

Защо да избера HomeMax

В онлайн магазина си предлагаме всякакви вариации на търсените от Вас уреди. От бюджетни решения до скъпи, оборудвани с всякакви екстри. Изборът е във Вашите ръце, а ние ще Ви помогнем със съвети. Изберете нас, като търговец, доказал се във времето.