Филтрирай по
Марка
Мощност
Вид
Цена
от 15 лв. до 69 лв.
Страница 1 от 1

Kакво е кварцова печка?

Кварцовата печка използва инфрачервени лъчи за отопление. За да разберем как работи тя, нека първо си отговорим на въпроса - Какво е инфрачервен лъч?
Това е вълна, която се образува в следствие на изпускане на фотони от атомите при промяна на енергийното ниво. Тези лъчи се наричат също и топлинни. Когато влезем в контакт с тях те проникват до 4 мм дълбочина и по този начин ни затоплят. Топлинните вълни имат дължина и интензитет. Тук най-достъпно можем да кажем, че колкото по-близо е до нас източника на инфраред лъчи, толкова по-къса е вълната и с по-висок интензитет, съответно по-силно топлинно действие има. Важи и обратното – по-голяма отдалеченост, по-нисък интензитет, слабо топлинно дейтвие.
Най-големият познат в природата източник на такива лъчи е Слънцето. Поради тази причина някои наричат този тип отопление „измислено“ от природата.
По същия начин, както слънцето ни затопля, когато ни „докосва“, така и тези лъчи не ни влияят, ако не сме в техния обсег.
Ето и няколко „плюса“ за този вид отопление:

  • затопля нас, а не заобикалящия ни въздух – по този начин с правилно насочено отопление получаваме максимална ефективност, а ползите за домакинството са ниски сметки;
  • мебелите, пода и стените поглъщат топлина, която дори при смяна на въздуха, отдават;
  • нямаме циркулация на въздуха – съответно нямаме запрашаване и изсушаване;
  • имат защити от прегряване;
  • могат да достигнат КПД над 95%;
  • не предизвикват запотяване на прозорците, което предпазва дома ни от поява на мухъл и други.

Какви видове предлагаме?

  • печки – могат да бъдат монтирани на тавана, на станите, в банята. Монтират се на подвижни планки, така че да можем да насочваме топлината, където пожелаем;
  • картини – поставят се на стените, близо до дивани, маси със столове и места, на които прекарваме повече време. Рамките им са изработени от натурално дърво. Изображенията са най-различни, така че можем да подберем като контрастен акцент в стаята или аксесоар сливащ се с цвета на останалия декор.

За какви помещения са подходящи?

Както вече споменахме уредите, които топлят чрез инфрачервени лъчи могат да се поставят в банята. Те са обозначени с характеристиката за водоустойчивост IP.
Много удачно е поставянето на такива лампи на тавана, защото така облъчват голяма част от пода, съответно той поглъща топлината и след това я отдава и на свой ред затопля въздуха в ниската част на стаята, където сме и ние.

Защо да изберете HomeMax?

Богато разнообразие от разновидности на кварцови печки и картини. Изберете нас и ние ще Ви помогнем да вземете правилното решение за Вашите индивидуални нужди.

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм