Филтрирай по
Марка
Мощност
Цена
от 18 лв. до 249 лв.
Страница 1 от 1

Преди настъпването на зимата пред много от нас стои въпросът „Какво да избера?“. За някои е важно отопението да е на ток, да не изсушава въздуха, да не раздухва прах из помещението, да не заема много място, но и да не се монтира.. Нека видим какво можем да предложим за потребителите, които търсят именно гореописания електроуред.

Какво е маслен радиатор

Нека първо да видим какво представлява този електроуред и какъв е принципът му на действие.
Масленият радиатор се състои от метални кухи колони – наричани ребра, нагревател и както се разбира от името му е пълен с петрол. Нагревателят нагрява диатермичното маслото и в следствие на това то започва да циркулира през кухините. По този начин отдава равномерна температура на метала, а след това на свой ред металът отдава тази топлина в стаята. Както сами се досетихте тази топлина се разпространява из стаята с помощта на естествената конвекция на въздуха.

Маслото, с което е пълен радиаторът има две свойства, които го правят изключително добър избор за топлинен източник:

 • Висока специфична топлинна мощност – това е топлината, която материалът може да отдава, докато не повиши твърде много температурата си, а това е така и заради второто свойство;
 • Висока температура на кипене – това масло има три пъти по-висока температура на кипене, в сравнение с водата, което означава, че то дълго време ни дава топлина преди да достигне точката си на изпарение.

Сега, след като разбрахте как работи, можете да му се доверите да се грижи за топлината във Вашия дом или офис.

Ето и предимствата му:

 • Работата на този уред е тиха, освен ако няма допълнително вграден вентилаор за издухване на топлия въздух;
 • Изключително подходящ за хора с респираторни заболявания, защото не изсушава въздуха и не раздухва праха в помещението;
 • Има варианти, които са с повърхност, която не позволява прекаленото й нагряване, което ги прави подходящи за използване при малки деца;
 • Нефтът не се нуждае от зареждане;
 • Напълно безопасен – не изпуска газ, няма дим, не изгаря предмети в близост до повърхността, притежават защита от прегряване и изключват нагревателя в случай на проблем;
 • И не на последно място маслените радиатори са леснопреносими – леки са и в повечето случаи имат колелца за по-лесно придвижване.

Харчи ли много ток

Масово хората смятат, че този електроуред не е икономичен, но това не може да се твърди за съвременните маслени нагреватели. Разбира се разходът варира и спред това, колко висока температура искате да поддържате.
Както споменахме в по-горните редове, поради високата специфична топлинна мощност след изключването на уреда от електрозахранването, той продължава да отдава топлина на стаята.

Добре ли отоплява

Колкото по-голяма е площта на радиатора, толкова по-бързо ще стопли стаята. А поддържаната температура зависи изцяло от Вас. 

Защо да се доверите на онлайн магазина home-max.bg

 • Доставчиците, с които работим са се доказали във времето;
 • Предлагаме бърза доставка до дома или до удобен за Вас магазин;
 • Артикулите са с гаранция;
 • Консултантите ни са информирани и ще Ви съдействат.

 Маслени радиатори