Филтрирай по
Цена
от 99 лв. до 1918 лв.
Страница 1 от 1

Отоплението е важна част от комфортния ни и уютен начин на живот и за това е жизнено важно да си го подсигурим целогодишно. Сега ще Ви запознаем с механизма на функциониране на слънчевите панели и какви са конструктивните им особености. Ще обсъдим още техните предимства и защо си заслужава инвестицията в тях.

Защо да използвате соларни системи за отопление

Те предоставят някои важни и много полезни преимущества, от алтернативите познати ни до момента:

  • слънчевата енергия е неизчерпаема - слънцето е навсякъде и достъпно за всички на планетата, така, че можем да го използваме постоянно през активното му време на денонощието;
  • екологичност - те са напълно екологични и не замърсяват по никакъв начин природата и околната среда;
  • абсолютно безшумни - поради липсата в тях на каквито и да било движещи се елементи и механизми, по време на своята работа, не вдигат никакъв шум;
  • използвайки подобен тип соларни системи, ние пестим електричество или друг вид ресурс, за извличане на топлинна енергия. Подобна покупка може значително да намали сметката ни за ток;
  • инвестиция в бъдещето - вложените средства в такъв тип системи се изплащат през първите години с намаляването на сметките.

Какво представляват слънчевите панели

Конструкцията им е изключително проста, но ефективна. Тя се състои в правоъгълна метална рамка, която е затворена от всички страни, като частта огрявана от слънцето е стъклена, а дъното е боядисано в черно. То също е покрито с изолационен материал, а във вътрешността преминава серпентина от медни тръби, през която циркулира вода.

Как работят

Когато панелът бъде огрян, във вътрешността му се развива много висока температура, загряваща преминаващата в серпентината вода. Тя от своя страна предава тази топлинна енергия например към водата в бойлера, посредством циркулацията през вградената в него друга тръбна серпентина. Процесът постоянно се повтаря и така, температурата на течността във водосъдържателя достига до комфортни за консумация нива.

За да започне пълноценно функциониране на елемента, е необходимо той да е част от пълноценна система. Тя обикновено се състои още от бойлер, специална течност - пропилен гликол, разширителен съд, водна помпа и допълнителни измервателни уреди, отчитащи температурата, налягането и някои други показатели.

Изберете слънчев колектор от Home-max

Ако сте решили значително да намалите месечните си разходи за ток, това е едно страхотно решение за постигане на целта. Единственото консумирано електричество е от водната помпа, чиято мощност е по-ниска от на крушка с нажежаема жичка. Можете да заповядате в Home-Max, където имаме нужното решение за Вас и то на много изгодни цени и с гаранция за дълготрайна безпроблемна работа. Разгледайте и при необходимост, не пропускайте да се свържете с нас. Очакваме Ви!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм