Филтрирай по
Марка
Мощност
Вид
Цена
от 27 лв. до 399 лв.
Страница 1 от 1

Пазарът днес е претрупан с разнообразие от отоплителни електроуреди, духалките и вентилаторните печки си остават сред най-популярните и търсените. На какво се дължи това и какви са достъпните за покупка разновидности, как да направим най-добрия избор? На всички тези въпроси ще се опитаме да отговорим в настоящия материал.

Защо да изберете духалка за отопление

Нека разгледаме основните предимства, поради които днес много хора предпочитат отоплението с духалка:

  • бързо затоплят помещението - работейки на принципа на принудителната конвекция, тези отоплителни електроуреди, чрез вградения си мощен вентилатор, бързо прекарват въздуха в стаята през нагревателя и така го затоплят за минути;
  • изключително мобилни са - поради малките си размери и лекота, без нужда от специална инсталация, преместването им от едно място на друго е детска игра. Цялото устройство се намира в общ корпус с минимални размери;
  • лесна употреба - обикновено, контролните бутони се свеждат до един, от който устройството се включва и изключва и регулирате неговата мощност;
  • икономичност - поради наличието на вграден терморегулатор, тези устройства автоматично се включват и изключват периодично, в зависимост от зададената температура за поддръжка. Така те не работят постоянно, а от време на време и пестят ток.

Какви видове вентилаторни печки ще откриете в HomeMax

В електронния магазин на Home-Max са достъпни основно два вида вентилаторни печки, а именно стенни и подови. При първите, монтажът се извършва на стената и те общо взето са стационарни. За тяхното прикрепване се изисква проста монтажна дейност, състояща се в измерването на разстоянието между местата за окачване и пробиването на два отвора на същото разстояние в стената. Поставят се два дюбела във всеки от тях, с половин сантиметър стърчащ навън винт. Върху тях всъщност приборът се окачва.

Подовите са по-предпочитани, защото за тях не се изисква подобна процедура, като при по-горните. Те просто се поставят на пода, кабела се включва в контакта и от копчето се стартира прибора. Някои модели имат способността да се въртят наляво и дясно, като по този начин разнасят топлия въздух навсякъде в помещението, а други са просто статични.

Как да прецените коя е правилната за вас

За да е възможно комфортното затопляне на помещението, е необходимо с точност да изчислите мощността на прибора спрямо квадратурата на отопляемата стая. Изчислението се извършва по следната формула P = 0.1хS В случая, Р е мощността в kW, а S - площта в m². Например, при стая с дължина 5м и ширина 3м е необходим отоплител P = 0.1 × 5 × 3 = 1.5 kW.

Ако обаче липсва каквато и да е топлоизолация или здрава дограма, задължително условие е да се добави 10 до 15% резерв, за да е възможно уредът да успява да поддържа желаната температура.

Защо клиентите предпочитат home-max.bg

Е, вече знаете как да направите точния избор и да внесете уют и комфорт в дома си чрез правилното отопление, а сега заповядайте онлайн в Home-Max, където Ви очаква значително разнообразие от разновидности с гаранция и на изгодни цени. Ако въпреки всичко, все пак имате нужда да се посъветвате с професионалист, потърсете експертите ни и те ще откликнат. Очакваме Ви!