Филтрирай по
Марка
Мощност
Отопляем обем м3
ВОДНА РИЗА/СУХА
Цена
от 1740 лв. до 4145 лв.
Страница 1 от 1

Спомняте ли си, когато ходихте на гости при баба и дядо през зимната ваканция колко приятно беше след играта в снега да се настаните до печката, за да се стоплите? – Уюта и топлината, които ще получите с пелетен котел са същите, но е много по-удобно и икономично, нека видим защо:

Какви са предимствата на пелетната камина?

Това е най-добрият избор, който можете да направите, когато става дума за икономично и природосъобразно средство за отопление. Нещо, към което все повече хора се стремят, вероятно именно за това и Вие сте се ориентирали към тях. Освен това са изключително лесни за почистване.
Пелетните камини са удобни, защото процесите по включване, изключване, подаване на пелети са автоматизирани. Поради ниската цена на пелетите този отоплителен уред на практика е инвестиция в бъдещето.
Защо казваме, че са природосъобразни? – На първо място, защото пелетите са екологично чист продукт, който се произвежда от остатъчен дървесен материал и на второ място, защото въглеродният диоксид, който се отделя от тях е в пъти по-малко в сравнение с други горива. Друго предимство на пелетите е, че нямат нужда от допълнителна дообработка, както дървата за горене, например. Освен това и не цапат, продават се в компактни чувалчета, които лесно можете да съхранявате и пренасяте. И не на последно място – пелетните камини са безопасни – датчици следят за промяната в температурата и при необходимост се урегулира процесът на горене. 

Икономични ли са?

Както споменахме и по-рано процесите при пелетните котли са автоматизирани. Какво означава това? – От включването през подаването на пелети и регулирането на горивния процес до изключването всички процеси са извършват автоматично по предварително зададени параметри. Това не е всичко тези параметри можете да променяте през wi-fi модул от Вашия телефон, където и да сте. Колко по-гарантирана може да бъде безопасността и икономичността от това Вие да задавате параметрите. Освен това този тип уреди имат допълнително керамично покритие, което запазва топлината за по-дълго време. 

При пелетните котли енергията се разпределя към бойлера и радиаторите, по този начин не се губи от топлината. 

Отопляват ли достатъчно?

Категорично да, този тип камини са с висок КПД – средно 90% и са предвидени за отопление на еднофамилни къщи, офиси, работни халета и други. За ефективността на уреда за конкретната площ разбира се можете да поискате съвет от нашите конултанти. С тази информация ще можете да изчислите и средно колко пелети ще са Ви необходими за един отопляем сезон и така ще сравните разхода с други електроуреди, например.

Защо да изберете HomeMax?

В нашият онлайн магазин ще откриете:

  • Богат избор;
  • Доказали се марки;
  • Достъпни цени;
  • Коректно обслужване;
  • Следпродажбена гаранция.


Доверете ни се!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм