намери твоя HOMEMAX координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg национален телефон: 0800 150 80  
   

Климатици

Сортирай по

брой на страница

 

Климатик Daewoo DSB-F2481ELH-V

1659,
- /бр.
 

Климатик NORDSTAR CS-70V3A-WB155AE2B

1619,
- /бр.
 

Климатик NORDSTAR TAC-18CHSA/XA21-I

1159,
- /бр.
 

Климатик NORDSTAR TAC-12CHSA/XA21-I

709,
- /бр.
 

Климатик NORDSTAR CS-25V3AVB155AY4C

679,
- /бр.
 

Mобилен охладител DIPLOMAT MCWR 51LTM NT

159,
- /бр.
 

Mобилен охладител DIPLOMAT MCWH 50LTM KN

139,
- /бр.
 

Климатик Crown CDCI-12FO38

699,
- /бр.
 

Климатик Crown CDCI-09FO38

689,
- /бр.
 

Климатик Daewoo DSB-F1234ELH-V

679,
- /бр.
 

Мобилен климатик TCL TAC-12CP/K

549,
- /бр.
 

Климатик Daewoo DSB-F1845ELH-V

1319,
- /бр.

Страница 1 от 2

Как работят?

 

Климатиците най-общо казано представляват уред, с който се променя температурата в помещението. Състоят се от вътрешно и външно тяло, в което има специално вещество способно да отдава и да приема топлината. Принципът им на действие се основава на промяната на агрегатното състояние на специалното вещество под влияние на температурата и налягането. Това най-често е фреон, който може да преминава от газообразно състояние в течно.

 

Какъв климатик да изберете?

 

За да не ви разочарова дългоочакваната покупка и да оправдае всички ваши очаквания е важно да се съобразите с някои критерии, на които трябва да обръщате особено внимание. И така, преди да закупите този уред е важно да си отговорите на няколко въпроса:

 

  1. Каква мощност трябва да има;
  2. За колко голямо помещение ще го ползвате;
  3. Какво ниво на шум искате да имат и енергоефективност;
  4. Каква да е системата за филтрация;
  5. Да имат ли автоматичен режими;
  6. Избор на клас и производител.

 

Така например една от основните грешки на много хора е не че купуват некачествени модели, а че те не са съобразени с големината на помещението. Не можете да разчитате, че климатик който е предназначен за помещение с големина 20 кв. метра ще може да се справя с функциите си при стая от 40 кв. метра. Най-малкото по този начин ще харчи значително повече електричество и в никакъв случай няма да е икономичен. Имайте предвид и дали е южна стаята или северна например, дали има изолация и дограма. Всички тези фактори могат да ви се струват второстепенни и не толкова важни, но това не е така. В сайта на HomeMax това е посочено винаги, затова не забравяйте да вземете и този фактори във внимание при избора си. Ако все пак срещнете трудности при избора, тогава винаги можете да се обърнете към нашите професионални консултанти, които ще ви съдействат, за да изберете най-добрия модел за вас.

 

Колко ток харчат?

 

Разходът на електроенергията зависи от класа, който сте избрали, както и дали сте взели предвид всички фактори, които споменахме. Температурата навън също е от значение, количеството на хората в стаята, дали има и други източници на топлина и така нататък. Най-общо казано инверторните са най-икономични, а средните разходи на ток са:

  • «Седмица» – 2,1 kW;
  • «Девятка» – 2,6 kW;
  • «Дванайсетка» – 3,5 kW.

 

Така например първия вариант ще изразходва средно около 0,65-0,75 kW/h, вторите - 0,78-0,88 kW/h, а третите - 0,96-1 kW/h.

 

Защо да пазарувате от HomeMax?

 

Защото ние работим само директно с производителите и именно затова нашите цени са без конкуренция. Ние се грижим за това всеки един клиент да остане доволен от своята покупка и се стараем да ви предложим огромен асортимент. Ако имате въпроси свързани с покупката ви, можете да се свържете с нашите консултанти и те ще ви съдействат. Заповядайте при нас!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм