намери твоя HOMEMAX координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg национален телефон: 0800 150 80  
   
homemax  

Уханна градина

Уханна градина

Наближава Еньовден (през юни месец е и Еньовден/утре е Еньовден), традицията повелява да се стане призори и да се берат билки, защото според народните вярвания, тогава те имат най-голямо действие и добиват целебна сила. След набирането на билките, се сплитат венци, които момите пускат по течаща вода. Вие може да използвате този повод, за да засадите билки в градината си. Билките могат да се садят по всяко време, но при изборът на място не може да се водите само от естетически съображения. Най-подходящите места за отглеждане са тези, които са близки до естествената им среда. По принцип за развитието на повечето билки, най-подходяща е шарената сянка. Ароматните билки е добре да са близо до порти, пътеки и места за сядане, за да им се наслаждавете напълно. Може да оформите естествени ниско подстригани бордюри от чемшир или лавандула и в тях да аранжирате билките. Засадете билките на 15–30 см разстояние, в един, два или повече реда, шахматно. Тези, които имат средиземноморски произход, предпочитат слънце и добре дренирана почва. Такива са розмаринът и лавандулата Други, като магданоз, бъз, маточина, мента, виреят на влажни, частично засенчени места. Може да засадите ригън, чубрица и копър също така. Не забравяйте и мащерката, която освен за чай, се използва като ароматна подправка за всякакъв вид ястия и има превъзходно ухание на планина.
Хубаво е билките да бъдат отграничени с градински бордюри или трeвни кантове, които може да намерите в HomeMax.
Какво по-хубаво от това след уморителен ден, изпълнен с ремонтни дейности да си наберете свежи и пресни зеленчуци, подправки и билки от градината за една хубава салата!? Гарнирана с .........вие си знаете с какво!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм