намери твоя HOMEMAX координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg национален телефон: 0800 150 80  
   
homemax  

За цветята през лятото

За цветята през лятото

Юни и началото на юли месец е време за засаждане на летните сезонни цветя. Ако още не сте ги засадили, следвайте съветите на градинаря на HomeMax:
Първо прекопайте почвата, където ще засаждате цветята, на 20-ина см. и обработете, докато получите фина смес. Добре е да обогатите и с оборска или комбинирана тор. Върху подравненото с гребло място с малка лопатка или садило направете дупки за разсада. Засадете растенията шахматно на редове, на разстояние 10 – 12 – 15 см, в зависимост от вида. След като засипете всяка дупка с рохкава почва, леко дръпнете новопосаденото растение нагоре, за да се изправят корените му в дупката. След това уплътнете добре почвата около него. Полейте обилно с лейка или с маркуч на слаба струя. Добре е първото поливане да се направи поотделно на всеки корен.
Всички летни сезонни цветя, особено тези в съдове, се нуждаят от подхранване с органични или комбинирани торове (азот-фосфор-калий) на 2 – 4 седмици, в зависимост от вида, за да могат да цъфтят непрекъснато с многобройни и качествени цветове. Ако торите само с азотосъдържащи торове, ще се образува обилна листна маса. На всеки две седмици минимум разрохквайте почвата около цветята на дълбочина 4 – 5 см. Такива торове може да намерите във всички магазини на веригата HomeMax.
Между цветята за допълнителни краски може да засеете тревни смески, като сами прецените вида и съдържанието.
Около цветята плевете постоянно и непрекъснато премахвайте прецъфтелите цветове и съцветия. Поливайте в зависимост от температурите и специфичните условия във вашата градината и на терасата ви, 3 – 4 пъти седмично.

Това е само една идея за дообогатяване на цветната ви градина, ние ще продължаваме да ви съветваме, защото нали знаете: Един дом, много идеи! ............и четири сезона!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм