намери твоя HOMEMAX координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg национален телефон: 0800 150 80  
   
homemax  

Измервателни инструменти

Сортирай по

брой на страница

 

Фазомер 500V 190мм Tolsen

1,
79 /бр.
 

Фазомер 500V 140мм Tolsen

1,
29 /бр.
 

Фазомер EMOS 600V

29,
99 /бр.
 

Детектор на напрежение EMOS

15,
99 /бр.
 

Мултиметър (ампер) EMOS 600V

64,
99 /бр.
 

Мултиметър EMOS 250V

18,
99 /бр.
 

Мултиметър (ампер) EMOS 400mV

109,
- /бр.
 

Мултиметър EM420B EMOS 600V

64,
99 /бр.
 

Мултиметър EМ391 EMOS 600V

25,
99 /бр.
 

Мултиметър М92А EMOS 1000V

31,
99 /бр.
 

Фазомер SN02 EMOS 690V

64,
99 /бр.
 

Детектор на напрежение EMOS

24,
99 /бр.

Страница 1 от 2

Всяко домакинство трябва да притежава измервателен уред за ток, дори той да седи на дъното на кутията с инструменти, дори да нямате кутия с инструменти.. дори да сте дама, която изобщо не се занимава с техническата поддръжка на дома – нямате идея колко полезен инструмент може да бъде, ако докато готвите вечер – когато вече не можете да се свържете с масйтор – изведнъж готварската Ви печка спре да работи.
Нека видим как се използват тези малки и полезни инструменти.

Какво е мултиметър и как се използва

Мултиметърът (волт-ом-милиамметър), известен още като мултицет, е електронен измервателен уред, който комбинира няколко измервателни функции в едно устройство. Типичният мултицет може да измерва напрежение, ток и съпротивление.
Незаменим инструмент, който можете да използвате за диагностициране на схеми, да научите за електронните дизайни на други хора и дори да тествате батерия. Оттук и името „мулти“ „метър“ - множество измервания.

Мултиметърът е чудесен и за някои основни проверки за изправността на електроинсталацията и отстраняване на проблеми, ако има такива.

Вашата схема не работи? Работи ли превключвателят? Поставете мултицет върху него! Мултиметърът е първата ви защита при отстраняване на проблеми в мрежата. В този урок ще разгледаме измервателното напрежение, ток, съпротивление и непрекъснатост.

Дисплеят обикновено има четири цифри и възможност за показване на отрицателен знак. Някои устройства имат осветени дисплеи, за по-добра видимост при ситуации с ниска осветеност.

Копчето за избор позволява на потребителя да настрои мултицета да чете различни неща като милиампери (mA), напрежение (V) и съпротивление (Ω).

 

Как се използва мултиметъра:

  • Устройството има две, три или четири обозначени букси, едната от които задължително е COM. Надписът „COM“ означава общ и почти винаги е свързан със земя или "-" на веригата;
  • Имаме и сонди – обикновено са две – червена и черна. Черната се включва към букса СОМ, а червената в някоя от другите букси, в зависимост от това, което измервате;
  • За да проверите, дали уредът работи правилно – включете червената сонда в букса mAVΩ и допрете накрайниците на сондите.

Както казахме мултицетът може да измерва ток, напрежение, съпротивление, но най-важната му функция е да измерва правилното свързване на веригата.

Порт 10А се използва само при замерване на големи токове, над 200 mA.

Какво представлява фазомера

Малък инструмент, на пръв поглед много наподобяващ отвертка, с който можете да проверите кой от проводниците е под напрежение или иначе казано – къде е фазата. С фазомера може да бъде установено наличието или отсъствието на напрежение във всяка точка на веригата и да се проследи къде е прекъснато напрежението.
Корпусът на този простичък на пръв поглед инструмент е прозрачен, пластмасов, а накрайникът е изолиран в горната си част. Металният пък накрайник е свързан с резистор. Ако проводникът, който проверяваме е под напрежение в изолирания край светва лампичка – именно тя ни индикира за напрежение. Ако пък не светна – значи това не е фазата.

Как помага в избора ни Home-Max

Предлагаме разнообразие от мултицети и фазомери, между които да се снабдите с необходимия Ви измервателен инструмент. Поръчайте лесно онлайн, от удобството на своя дом!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм