Филтрирай по
Цена
от 2 лв. до 64 лв.

В днешните модерни времена има толкова много електрически уреди, които могат да улеснят нашето ежедневие, че е немислимо да разчитаме само на контактите, за да използваме всичко необходимо. Всъщност в днешно време няма съвременен дом, офис или гараж, който да не се нуждае поне от един разклонител, за да включим всички електрически придобивки. А как да изберете подходящ за Вашите нужди – четете нататък!

Как да изберем разклонител

На първо място определете колко електроуреда искате да включвате в един разклонител. В домашни условия вероятно до 6 гнезда биха били напълно достатъчни. Ако пък Ви е необходим за офис техника, то изберете такъв с повече гнезда. Там ще Ви се налага да включвате няколко компютъра, принтер, скенер и какво ли още не. Това важи с пълна сила и, ако избирате разклонител за работилницата си. Всеки майстор би искал веднага да вземе инструмента, с който ще работи и да започне да го използва, а не да губи време в постоянно включване и изключване на един, за сметка на друг инструмент.
Друго, с което трябва да се съобразите е дължината на кабела. Обикновено, когато става дума за такъв, който ще използваме в бита, дължината варира от 1,5 м до 10 м – изберете спрямо Вашите потребности. От една страна дългият кабел у дома би бил труден за прикриване, но от друга по-голямата дължина Ви дава повече свобода.
Не на последно място, имайте предвид, че повечето разклонители са с възможност да поемат мощност до около 3500 W, което означава, че не можете да включвате прекалено мощни уреди в тях, като готварски печки или големи отоплители, защото той няма да издържи.
В допълнение - можете да изберете и дали Вашият ще има защита от пренапрежение, мълнии, гръмотевични бури и токови удари. Защитните притежават вграден предпазител, който прекъсва електричеството при рязко повишаване на напрежението. За предпочитане е, особено ако го използвате в офис или имате скъпи уреди включени в него да изберете именно такъв. И разбира се, ако имате малки деца – то защитете и тях с избора на такъв, който няма да позволява друг предмет, освен щепсел да влезе в него.

Важна ли е средата, в която ще се използва

Важна е да. Разбира се никой няма да Ви препоръча да използвате разклонител в условия на голяма влага, но когато се налага има такива, които са проектирани за по-специфична среда.
Градински – този, който се предлага в HomeMax за градина е с 2 гнезда и е подходящ за използване навън. Корпусът е изработен от устойчива на външни влияния. Можете да го използвате за осветление или напояване в градината, а защо не и за да осигурите електричество за барбекю или за озвучителната система на градинското парти. Благодарение на високата степен на влагозащита IP 44, разклонителят може да бъде използван и при условия с пръски вода, а колчето за монтаж в земя позволява стабилно монтиране в почвата.
Разклонителят притежава механичен таймер, който позволява да се настрои точно колко време да поливате, да има осветление на двора или колко дълго време да работи помпата.
С влагозащита – знаете, че степента на защитеност се определя от показателя IP и две числа след него. Първото число ни показва степента на защита от навлизане на твърди частици и прах, а втората – степента на влагозащита. Предлаганите от Home-max влагозащитни такива са най-често с показател IP 44 или IP 55.
Когато става дума за защита от твърди частици, с 4 се обозначават защитените от външни тела до 1 мм, а с 5 – ограничена защита от прахови частици. А относно влагозащитата – 4 е степента на защитеност от пръскане от всички страни, а 5 – защитеност от пръскане с ниска струя от всички посоки.

Какви видове ще открием в категорията

В нашия онлайн магазин ще откриете огромен избор от разклонители на доказали се производители и то на невероятна цена:

  • Без защита – предпочитани са, заради по-ниската им цена. Подходящ избор са, ако не сте предвидили в тях да включвате скъпи уреди или инструменти;
  • Със защита от пренапрежение – за да предпазите скъпата техника у дома;
  • Влагозащитни – с висока степен на защита от проникване на влага;
  • Градински – те са пригодени за условия на открито с вероятни валежи и запрашаване;
  • Адаптори – те се включват в контакта директно без кабел. Могат да се използват, както за няколко електроуреда, които да бъдат включени в един контакт, така и като преходни адаптори от USA към шуко и обратно.

Как помага в избора ни Home-Max

Ние предлагаме разклонители за различни потребности от реномирани доставчици и на отлични цени. Поръчайте онлайн с доставка до Ваш адрес!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм