Филтрирай по
Цена
от 44 лв. до 249 лв.
Страница 1 от 1

Все още, отоплението на твърдо гориво е най-евтината алтернатива, но проблемът в случая е обслужването на камината или печката след изгарянето на дървата. Тогава остават различни едри и фини частици, които преди всяко ново палене е нужно да се отстраняват. По стария начин с лопатката се вдига много пепел и води до скорошна необходимост от ремонтни дейности и харчене на средства.

За да се предпазим, е нужно да прибегнем към съвременен метод и сега ще разберем какъв е той, как се използва и стъпките за правилния му избор.

Как се почиства камина с прахосмукачка?

Употребата е изключително елементарна и много сходна с тази при обикновените аналози. Необходимо е просто да включим захранващия кабел в мрежата и да натиснем бутона за стартиране на уреда. При следващия момент просто насочваме накрайника, поставен в маркуча и пепелта започва да изчезва пред очите ни.

 

Сега обаче, може да Ви мине през ума да използвате и домашната прахосмукачка за същата цел. Тук бързаме да кажем, че това ще повреди уреда Ви, защото той не е предназначен за подобна употреба. Специализираното оборудване притежава по-голяма мощност за засмукване, стоманен корпус, издържащ дори и на засмукани горещи въглени (не повече от 40 градуса по Целзий) и многостепенна ХЕПА филтрираща система, задържаща частиците, а също и гъвкав маркуч.

Как да изберете подходящата прахосмукачка за камина?

Както при всички други продукти, така и при тези има огромна разновидност на отделни модели, предназначени за различни условия на работа. Ето защо, за да направим точния избор, ние трябва да знаем кога и къде ще използваме прибора. Ето няколко отправни точки, чрез които да се ориентирате за покупката на правилния за Вас продукт:

  • мощност - показва, колко въздух може да изсмуче за минута изминало време. Тук параметрите варират от 500W (от 30 до 40 л/мин) до 1500W (от 70 до 80 Л/мин). По-слабата е предназначена за по-малки пещи, докато производителните решения намират приложение не само за изчистване на каминните огнища, но и в строителството за лесното премахване на различни едри отпадъчни частици;
  • капацитет на събиращия резервоар - колкото по-голям е той, толкова повече пепел ще събирате и съответно той трябва да е съвместим със събираното количество в пещта;
  • дължина на маркуча - ако ще почиствате отдалечени места, следва да предвидите по-дълго решение за тяхното достигане.

Как да я поддържате?

Поддръжката не изисква наличие на специализирани познания в областта. Тя се състои в подмяна на филтъра на всеки 4-5 цикъла на работа или в случай, че забележите отслабване в мощността на засмукване. Другото важно нещо е изхвърлянето на контейнера след неговото напълване.

 

За да се улесните в почистването на огнището от останките след горящия огън и да запазите белите си дробове по-чисти, вземете подобен уред онлайн от Home-Max на изгодна цена. Продуктовата ни гама е значително разширена, а дори се предлагат и резервни ХЕПА филтри за подмяна. При затруднения, вероятно е излишно да казваме, че нашите експерти са на среща и ще Ви съдействат през работно време за правилния избор. Очакваме Ви!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм