Филтрирай по
Марка
Мощност
Максимално налягане
Цена
от 122 лв. до 1079 лв.
Страница 1 от 1

Машините за миене под налягане са чудесен избор за почистване на открито - автомобили, фасади и пътеки могат да светната за минути. 

Нашите бързи насоки в следващите редове за закупуване ще отговарят на често задавани въпроси от нашите клиенти, за да ви помогнат да изберете правилната водоструйка според вашите предпочитания.

Какво представлява водоструйката

Машината за миене под налягане е идеалният инструмент за почистване на бетон, външни настилки, пътеки, вътрешни дворове, стъпала и други. Мощните модели могат да почистят зацапвания стояли с месеци със силната си струя. А често и ни спестяват средства, като почистим перфектно с тях, дървената веранда например, вместо да я сменяме. 

Водоструйката е пръскачка под високо налягане, която се използва за отстраняване на боя, мухъл, прах, кал и мръсотия от повърхности и предмети като сгради, превозни средства и бетонни повърхности. Дебитът на уреда се посочва в литри в час. Налягането е изразено в барове. Важно е водоснабдяването да е подходящо за свързаната към него водоструйка, тъй като недостигът на вода ще доведе до повреда на помпените елементи. Уверете се, че вашият водоизточник може да осигури на помпата необходимия дебит в час.

Машината се състои от мотор, който задвижва водна помпа с високо налягане, маркуч за високо налягане и превключвател наподобяващ пистолет за струята. Точно както дюзата за градински маркуч се използва за увеличаване на скоростта на водата, дюзата за миене под налягане създава високо налягане и скорост.

Предлагат се различни видове дюзи за различни приложения. Някои накрайници създават дюза за почистващ препарат, дюза за плоска струя с високо налягане, ротационна дюза, точкова дюза и дюза за широка плоска струя с редуцирано налягане. Повечето дюзи се прикрепят директно към пистолета. Тези, които осигуряват по-висок дебит, понижават изходното налягане. 

Водоструйките, освен че са изключително полезни и могат да ни спестят средства, при невнимание или неправилна употреба могат да бъдат опасен инструмент, поради което трябва да се спазват инструкциите за безопасност. Налягането на водата близо до дюзата е достатъчно мощно, за да ни нарани сериозно. Процесът на почистване може да задвижва предмети, изместени от почистваната повърхност, също с големи скорости. Някои много мощни машините за миене под налягане могат да разрушат настилката, ако са насочени директно към нея, поради навлизането на вода под високо налягане в пукнатини и кухини в повърхността.

Повечето потребителски водоструйки са електрически. Те се включват в стандартен контакт, захранват се с чешмяна вода и обикновено осигуряват налягане до около 150 бара. Някои модели могат да работят и с по-високи градуси на входящата вода, което може да бъде полезно при отстраняване на масло и грес.

Как да изберем подходяща за нас

Водоструйка с какви параметри би отговаряла на моите нужди?

Силата на машината под налягане се определя от налягането, което осигурява, а не от физическите размери, и се измерва в bar:

  • Слабо натоварване - за такова се смята измиването на автомобила, градинските мебели, велосипеди, мотоциклети, градински инструменти, барбекю. Средното налягане, което е необходимо за целта е около 100 bar;
  • Средно натоварване - тук включваме огради, косачки, улуци, навеси, стени, настилки, вътрешни дворове, алеи. За да свършите добре работата по измиването им, ще ви е необходима водоструйка с налягане 100-200 bar-a;
  • Голямо натоварване ще бъде измиването на мръсна фасада, силно замърсени външни настилки и алеи. Добра работа би ви свършила машина за миене под налягане с над 200 bar 

Разбира се, ако сте решили, че искате да се сдобиете с водоструйка само за определена дейност, като измиването на колата, например, бихме ви посъветвали да изберете машина с по-високи технически показатели, за да сте сигурни, че един ден, няма да се налага да я подменяте с по-мощна, когато възникнат допълнителни задачи.

Други характеристики, които биха повлияли на работата ви - дължина на кабел, тегло на машината, дължина на маркуча. Ако пък машината за миене под налягане ще се използва за различни приложения, то проверете какви накрайници предоставя избрания комплект - различни дюзи, четки, пенообразуватели.

Един бърз съвет преди употреба - първо тествайте незабележим участък с настройката на пръскането и дюзата, за да се уверите, че не е твърде силено и няма да нанесете повреда на настилката или повърхността на обекта на миене. Не забравяйте да използвате предпазни очила и подходящи обувки.

Да се доверим ли на качеството в HomeMax

Ние в HomeMax предлагаме богато разнообразие от водоструйки с марките - Karcher, Bosch, Villager, Baukraft, Worx, Nrock, Denzel с различни параметри, така че да изберете най-подходящата спрямо вашите потребности. Поръчайте още днес вашата нова придобивка, при това на разумна цена.

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм