Филтрирай по
Цена
от 2 лв. до 24 лв.
Страница 1 от 1

Стотици хора всеки ден биват приети по спешност в болница, за да им бъде оказана помощ при възникнало увреждане на очите, било поради нараняване, което са получили на работното си място, или чрез работа тип “направи си сам” у дома. За щастие има богат избор от защитни средства, които можете да използвате, за да защитите правилно очите си. Четете нататък, за да разберете повече кога да използвате и как да изберете. 

Защо да използваме предпазни очила

Очите са жизнено важна част от нашето тяло и са особено деликатни, поради което лесно могат да бъдат засегнати. Странно е как използвайки ги постаянно, забравяме да ги защитим и рискуваме в най-лошия случай да се докараме до загуба на зрение.

Представете си, че изведнъж не можете да видите нищо около себе си. Целият ви живот ще се промени необратимо в един миг.

Ако работите в индустриална фабрика, автомивка или просто правите ремонт у дома, вероятно потенциалните опасности за очите ще бъдат немалко и ще включват стружки от дърво, метал, бетон или дори само прах. Всички тези прашинки могат да повредят повърхността на очните ябълки - или като ги надраскат, или ако са достатъчно големи, могат действително да увредят сериозно окото. Друга опасност са химикалите - на доста работни места се среща опасност от изпарения или дори пръски от опасни препарати. Облъчването не представлява по-малко предизвикателство - всички ние сме изложени на радиация в даден момент почти всеки ден. Радиационните опасности във връзка с наранявания на очите включват ултравиолетови и инфрачервени лъчения, лазери и особено видима светлина. Като например да се взирате в екрана на компютъра си по 8 часа на ден, без да правите почивка. Някои професии се нуждаят от особена защита, заради заболяванията пренасяни по кръвен път. Порязването по време на работа често е лесно да се избегне, но когато това се случи и е достатъчно лошо за да може да се избегне контакт с кръв и други телесни течности, те се превръщат в потенциална опасност за очите. Ако има изтичане на тези течности, е много лесно те да влязат в очите и слъзните ви канали, потенциално да ни заразят с болести, предавани по кръвен път.

Какви видове защитни очила има

Предпазните средства трябва да отговарят на европейските стандарти. Най-често са изработени от поликарбонат и при повечето модели има UV защита. Условно ще разделим очилата според тяхната употреба:

  • Медицински цели - на всички медицински лица са необходими предпазни средства, за да се защитят от болести предавани по въздушно-капков или кръвен път. Тези защитни очила предпазват и периферието към слепоочието;
  • Противоударни - използват се за защита в строителството, дървообработването, градинарството (например при косене), сервизни и ремонтни дейности. Предлагат се тъмни и светли. Със защита от ултравиолетовите лъчи;
  • Противопрашни - те са издадени към лицето, така че да не влиза прах, който да дразни очите. Те са снабдени с подсилени лещи и рамки и са проектирани да не се счупят при удар.

Какво да правим в случай на нараняване на окото? - Важно е незабавно да се свържете с Вашия лекар или специалист по очни грижи, за да оцените нараняването.

Как да пазаруваме от ХоумМакс

Ние предлагаме богато разнообразие от защитни очила на достъпни цени. Можете лесно да добавите подходящия модел в количката си и да завършите Вашата поръчка като изберете доставка до офис на куриер, до наш магазин или до ваш адрес. Можете да използвате и различни методи за разплащане, а доставката получавате до броени дни. Уверете се сами колко лесно може да бъде!

Използвайте защита за очите. Очилата са предназначени да ви помогнат да запазите зрението си. Независимо дали работите във фабрика или правите ремонт у дома, защитата на очите е достъпна и значително намалява риска от нараняване.

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм