Филтрирай по
Цена
от 11 лв. до 35 лв.

Всяка професия крие своите предизвикателства. Именно това предполага и специфично работно облекло и обувки. Тук ще разгледаме един от видовете работни обувки – гумените ботуши, които са толкова практични и предпазни, че хората започнаха да ги носят дори в ежедневието си, в обичайна градска среда при ниски температури и влажно време. Те са водоустойчиви, студоустойчиви и пластични, което ги прави много универсални. Нека видим какво се предлага и какви биха били подходящи за Вас.

Какви видове ботуши имаме?

При гумените ботуши също има разновидности. Да видим какви се предлагат в HomeMaх:

  • с или без бомбе – някои модели са укрепени при пръстите с метално бомбе за по-сигурна защита. Силно укрепените работни обувки от този тип са подходящи при работа с едър добитък, в риболова и при работа с големи машини. Гумените ботуши без бомбе са подходящи за градинска работа, където няма опасност от нараняване, но е много вероятно да се окаляме „до уши“. Тук идват на помощ класическите гумени ботуши, които се почистват изключително лесно;
  • с или без подплата – някои професии предполагат работа в много студено време като едновременно с това се нуждаят от всички останали предимства на гумените ботуши. Именно за това се предлагат модели, които са с много дебела подплата, гарантираща топли крака дори при -30 градуса в някои случаи. Други пък се нуждаят точно от обраното – абсорбиращи стелки, когато се налага да се използват в топло време.

Кои са най-подходящи според вашата работа?

Тъй като рибарят има по-различни нужди от ветеринарния лекар или животновъда, ние предлагаме различни решения.
Водоустойчивите гумени ботуши със сигурност ще са Ви необходими, ако се занимавате с риболов, за Вас биха били подходящи моделите, които предлагат голям грайфер, подсилени са с метална пластина и са устойчиви на животинска и растителна мазнина, изработени от нитрил – гума. Добре е да изберете по-висок към коляното модел, за да имате свобода да стъпвате спокойни в плитките части на водните басейни, в които ловувате.
Ако пък се грижите за едри животни или сте ветеринарен лекар, добре е да разполагате с ботуши, чиято подметка не се пързаля, трябва материалът да е издръжлив на тор, химикали, животински мазнини. Освен всичко това, добре е да са снабдени със стелка, която абсорбира бързо влагата, защото при работата с животни – сезоните не са фактор – грижите са постоянни. Това би потвърдил всеки, който притежава или се грижи за жвотни.
Друго приложение, което може да имат тези ботуши е при работа с големи машини. В този случаи освен подсилени пръсти и подметка е добре обувките Ви да имат антистатично действие. Това важи и при работата със запалими вещества.

Какви удобства ще ви осигурят гумените ботуши?

Както вече споменахме – предпазват ни от вода, от студ. Едновременно с това могат да бъдат използвани в топлите месеци. Почистват се изключително лесно, което е още един огромен плюс.

Защо да изберете онлайн магазина home-max.bg

В него лесно ще откриете това, което търсите и не се тревожете – дори ако не улучите размерът можете да замените Вашите работни обувки – все пак най-важното е удобството Ви по време на работа. Ако се чувствате объркани от богатия избор – свържете се с нашите консултанти.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм