Обувки за работа

Филтрирай по
Цена
от 19 лв. до 139 лв.

Има професии, при които работните обувки са задължителна част от униформата. Някои предпазват от тежки предмети и съсичане, други от пързаляне или остри такива.

Кои са най-добрите работни обувки?

Готвачът има различни нужди от строителят или градинарят, за това най-добрите работни обувки за различните професии се различават. На първо място те трябва да са удобни, да не Ви протриват участъци от стъпалата или пръстите, да не Ви притесняват като дължина или широчина. Препоръчително е да са изработени от естествена кожа, защото тя е дишаща, в сравнение с еко кожата. Не правете компромис при избора – в противен случай рискувате да платите със здравето на стъпалата си!

А кои са подходящи за вашата работа?

Както вече стана ясно различните професии предполагат различни нужди и изисквания към работната обувка. Като страна членка на ЕС при нас се прилагат европейските обозначения на предпазните обувки. Ще срещнете съкращения S1, S2, до S5. Нека видим какви характеристики притежават обувките от съответните категории:

 • S1 – метално бомбе, антистатична защита, височина и комфорт при петата;
 • S2 – предходното + водоустойчивост;
 • S3 – предходното + метална пластина;
 • S4 и S5 – изработени изцяло от каучук + останалите защити.

Заетите в тежката промишленост например, трябва да носят обувки, чиито подметки са устойчиви на приплъзване, трябва да имат метална пластина, предпазваща от пробождане от остри предмети. Желателно е да са високи, за да държат глезена, така ще избегнат изкълчване и други травми. Задължително е металното бомбе, което ще предпази пръстите от премазване или по-лошо – от падащи остри предмети.
За работещите в среда с висока температура се препоръчват модели с дупки и дишаща подплата, дори сандали, които също са със затворени пръсти и пета. Последните са много подходящи за градинарите, например, работните сандали ще ги предпазят от травми, които могат да си причинят от ръчните инструменти, в същото време ще им предложат проветрива обувка за топлите месеци, което е важно също от здравословна гледна точка.

За какво да гледате при избор?

Вие най-добре знаете какви предпазни характеристики трябва да притежават Вашите работни обувки, нека видим за какво да гледате при избор:

 • Водоустойчивост;
 • Изолация, непроводимост;
 • Да държат здраво глезена;
 • Да са естествена кожа;
 • Подметката може да е маслоустойчива, химически и термоустойчива;
 • Бомбето задължително да е метално;
 • Да бъдат с или без дупки;
 • Стелка –Много е важно при избора да прецените стелката – има статични и сменяеми. Въпреки че стелките са антибактериални, препоръчваме да изберете модел и размер, в който ще можете да поставите Ваша собствена.

Изберете максимална защита за Вашите стъпала!

Защо да изберетe Home-max.bg?

Ние сме специализирани в сектора „Направи си сам“, също така сме ориентирани към заетите в сфери като ремонтни дейности, тежка и лека промишленост, градинарство. Именно за това можете да ни се доверите при избора на работни обувки. Не се притеснявайте да поръчате онлайн от нашия сайт, ще имате опция за преглед и връщане, в случай, че не сте избрали правилният модел или размер. Ако имате затруднения при избора – свържете се с нашите консултанти.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм